duminică, septembrie 25, 2022

Vitamine pentru sedentari. Pentru cei ocupați până peste cap, care au o muncă sedentară, de birou, nutriționistrul australian Susie Burrell a alcătuit un top al alimentelor care nu trebuie să lipsească din meniu dacă vor să aibă o bună stare de sănătate

Din start, nutriționiștrul recunoaște că e greu să ai un meniu echilibrat și sănătos atunci când lucrezi într-un birou, eventual într-o clădire de birouri unde tentații precum automate cu sandviciuri, cele de sucuri și cafea sunt la îndemână. Dar, dacă vrei să fii sănătos în aceste condiții, trebuie să depui puțin efort. „Oamenii ocupați au nevoie de nutrienți pentru a se asigura că își desfășoară activitatea la cote maxime în fiecare zi”, scrie Susie Burrell pe blogul ei, citat de DailyMailOnline.

Te-ar mai interesa: 3 lucruri pe care NU ar trebui să le faci niciodat...

Nutrienți pentru sedentari

  1. Fier

Lipsa de fier e una din cele mai frecvente deficiențe la persoanele între 20 și 45 de ani, mai ales la femei. Expertul în nutriție scrie că, în timp ce fierul se găsește într-o gamă largă de alimente, inclusiv fructele și leguminoasele, sursele de plante nu sunt, în general, bine absorbite.

„O cantitate mică de carne tocată, o friptură de miel, cârnați slabi sau câteva chifteluțe sunt toate opțiuni bogate în fier pentru a crește aportul dumneavoastră”, îi sfătuiește ea pe carnivori. În ce-i privește pe vegetarieni, Susie Burrell  spune că o modalitate de a mări absorbția de fier din citrice sau legume e aceea de a lua și vitamina A, dar asta doar la recomandarea doctorului.

Te-ar mai interesa: Ce sunt terorile nocturne și cum ne afectează ele ...

  1. Omega 3

Grăsimile de Omega3 sunt cheie pentru funcția optimă a creierului și esențiale pentru menținerea unei inimi sănătoase. Somonul este o sursă bogată de grăsimi Omega 3, dar poate fi găsit și în conserve de sardine și ton. „Ar fi bine să luați în considerare luarea unui supliment de ulei de pește, pe care îl puteți îngheța pentru a evita orice efecte secundare nedorite sau gustul de pește”, sugerează Susie. La fel, ar fi bine să consultați un doctor.

Te-ar mai interesa: Ce ai văzut prima dată în imagine? Asta influențea...

  1. Fibre

Nutreienți pentru sedentari. „Combinația potrivită a tipurilor corecte de fibre este crucială pentru un intestin bine funcțional” și pentru a gestiona disconfortul intestinal, arată nutriționistul australian. Ea recomandă corporatiștilor să consume zilnic cel puțin 30 de grame de fibre dietetice pe zi, care pot fi obținute consumând cateva bucăți de fructe bogate în fibre, cum ar fi fructe de pădure sau banane, 2-3 căni de legume mixte și / sau salată, dar și pâine integrală și cereale integrale pentru micul dejun. De asemenea, trebuie băută multă apă poentru ca tractul digestiv să funcționeze bine, adaugă Susie.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

  1. Vitamina D

Nu, nu e vorba de timpul petrecut pe plajă, în concediu, ci de perioada pe care o petreci zilnic în aer liber. Dacă ai timp măcar jumătate de oră pe zi și vremea o permite, relaxează-te pe iarnă în parc sau pe o bancă în bătaia soarelui. Soarele este cea mai bună sursă naturală de vitamina D, un nutrient esențial pentru starea de spirit, metabolismul și sănătatea generală. „Există câteva surse dietetice de vitamina D care pot fi incluse în dieta dvs. mai frecvent, inclusiv alimentele lactate, ouăle și conservele de pește”, scrie Susie.

Te-ar mai interesa: Astrologii trag semnalul de alarmă: O zodie termin...

  1. Magneziu

Nutriționistrul arată și că că adulții au nevoie de o cantitate mare de magneziu zilnic, în special cei care sunt activi, acest compus fiind implicat în producția de energie, formarea de proteine, contracția musculară și comunicarea nervilor. „Magneziul se găsește într-o gamă largă de alimente, cum ar fi bananele, verdele cu frunze verzi, fructele cu coajă lemnoasă, fructele cu coajă lemnoasă și avocado, alimente din care ar trebui să consumăm zilnic”, conchide Susie.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private