Sari la conținut

Cine ar urma să preia temporar conducerea în Familia Regală Britanică. Nimeni nu s-ar fi gândit la o așa intorsătură de situație!

Reegele Charles
Sursă foto: KARWAI TANG/WIREIMAGE
Regele Charles, diagnosticat cu cancer

Din cuprinsul articolului

Prințul Edward ar putea să devină liderul temporar al familiei regale pe măsură ce regele Charles al III-lea și prințul William se retrag din funcțiile publice, sugerează relatările din presa britanică.

Ducele de Edinburgh – cel mai tânăr copil al regretatului prinț Philip și al reginei Elisabeta a II-a – și-a asumat mai multe angajamente și responsabilități regale de când regele Charles și-a dezvăluit diagnosticul de cancer în februarie, iar soția prințului William, Kate Middleton, a suferit o „operație abdominală planificată” în ianuarie. Kate a dezvăluit săptămâna trecută că a fost diagnosticată cu cancer în urma intervenției chirurgicale și că urmează o chimioterapie „preventivă”, punând capăt unor săptămâni de speculații și teorii ale conspirației cu privire la starea ei de sănătate și locul unde se află.

Potrivit The Independent, regina Camilla și-a asumat cel puțin 13 angajamente regale suplimentare după ce regele a fost diagnosticat cu cancer, dar și-a luat și câteva zile libere pentru a-l ajuta să se recupereze. Prințul Edward i-a ținut locul din ce în ce mai mult.

La începutul acestei luni, ducele de Edinburgh și-a făcut apariția la clubul de box amator Right Stuff din Staffordshire, care încurajează tinerii să aibă un comportament social sănătos. De asemenea, a fost văzut la Campionatele Naționale de Pistă ale ciclismului britanic în februarie și a jucat un meci de badminton împotriva soției sale la All England Open badminton Championships.

Persoane din interior au lăudat acțiunile prințului Edward la The Telegraph și îndatoririle sale regale în general. În 2023, Edward a întreprins 297 de angajamente regale, al treilea cel mai mare număr de angajamente regale din acel an, după regele Charles și sora sa Anne, prințesa regală. Întrucât tot mai mulți membri ai familiei regale se ocupă de probleme de sănătate și de familie, se așteaptă ca îndatoririle lui Edward să crească.

Cine este Prințul Edward?

Sursă foto: Getty Images

Prințul Edward, care este un membru al familiei regale cu normă întreagă din 2002, este în prezent cel mai în vârstă membru al familiei regale de sex masculin care lucrează, după regele Charles și prințul William.

De la diagnosticul de cancer, Regele Charles s-a abținut de la muncă și și-a reprogramat toate angajamentele viitoare, potrivit unui comunicat al Palatului Buckingham.

În mod similar, prințul William a anunțat că el și soția sa vor lua o pauză de patru săptămâni de la angajamentele regale, deoarece Kate urmează un tratament. Prințesa de Wales se așteaptă să se recupereze „complet”.

Prințul Edward este al 14-lea în linia de succesiune la tron. Și-a terminat studiile de licență la Universitatea Cambridge și a servit pentru scurt timp în Marina Regală. Încercarea sa din 1987 de a realiza un joc TV cu tematică regală, numit „It’s a Royal Knockout”, a fost respinsă de critici și este adesea menționată ca fiind una dintre cele mai mari debacle de PR pentru familia regală.

Prințul Edward este în prezent al șaptelea cel mai popular membru al familiei regale în viață, potrivit sondajului YouGov. Aproximativ 42% din publicul britanic are o părere pozitivă despre el, față de 17% care au o părere negativă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel