marți, iunie 6, 2023

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale.

Potrivit ministrului, echipa de la Ministerul Sănătăţii a finalizat rapid licitaţiile pentru proiectele tehnice ale celor trei spitale regionale şi astfel, din toamnă va începe construirea Spitalului Regional din Iaşi, iar la jumătatea acestui an va fi finalizat proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din judeţul Cluj şi, până la încheierea acestui an, pentru Spitalul Regional din Craiova.

Te-ar mai interesa: Superalimentul care ajută la curățarea ficatului ș...

Investiţia totală, estimată la peste 2 miliarde de euro

„Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale. Investiţia totală va fi de peste 2 miliarde de euro.

În acelaşi timp, 2,4 miliarde de euro sunt alocaţi prin PNRR pentru alte 27 de investiţii spitaliceşti noi, printre care Institutul regional de oncologie din Timişoara, o casă nouă pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC. Iliescu din Bucureşti şi, în premieră, un centru de psihiatrie infantilă la Bucureşti. Majoritatea acestor proiecte au fost deja semnate, iar la unele se lucrează efectiv la construcţie (proiectul de la Bistriţa)”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai interesa: Secrete de slăbit în funcție de vârstă. Ce regim a...

 

El a susţinut că investiţiile vor contribui la modernizarea sistemului sanitar din România şi la un acces mai bun la servicii de sănătate. „Pentru prima dată, discutăm despre spitale integrate şi unitare din punct de vedere al construcţiei, al circuitelor, al echipamentelor şi, nu în ultimul rând, al condiţiilor hoteliere.

Respectarea normelor de control al infecţiilor este prioritară în toate aceste proiecte noi”, a mai afirmat ministrul, potrivit Agerpres.

Te-ar mai interesa: Fructul minune care te vindecă de cancer: Are efec...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private