sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Irina Lungu

Clorochina devine tratament aprobat și în SUA. Medicamentul a fost aprobat și de America, după Franța, pentru pacienții cu Covid-19.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Statele Unite (Food and Drug Administration, FDA) a autorizat duminică folosirea în spitale a clorochinei şi hidroxiclorochinei ca tratamente împotriva noului coronavirus, informează AFP.

Într-un comunicat, Departamentul de Sănătate a declarat că FDA a dat undă verde ca aceste tratamente să fie “distribuite şi prescrise de medici pacienţilor adolescenţi şi adulţi spitalizaţi cu COVID-19, într-o manieră adecvată, când un studiu clinic nu este disponibil sau nu se poate face”.

Preşedintele american Donald Trump a lăudat pe 24 martie meritele acestui medicament. “Există şanse mari ca acesta să poată avea un impact enorm. Ar fi un cadou din cer dacă ar funcţiona”, a declarat el.

Este cel mai eficient tratament anti-COVID-19? Trump îl numește ”dar din Cer”, Franța l-a reglementat prin decret și interzice exportul

Un controversat medic francez, profesorul Didier Raoult, apără acest tratament şi a elaborat studii care nu au convins pe deplin comunitatea ştiinţifică.

Un reputat medic francez susține că are formula care vindecă noul coronavirus. Le oferă voluntarilor un tratament experimental începând de azi

Autorităţile sanitare americane au avertizat publicul larg că nu ar trebui să se automedicamenteze. Un locuitor din Arizona (sud-vest) care a ingerat fosfat de clorochină, folosit pentru a dezinfecta acvarii, a murit.

Două organisme medicale americane, Institutul Naţional al Sănătăţii (NIH) şi Autoritatea pentru cercetare şi dezvoltare în domeniul biomedical (Barda), lucrează în prezent la studii clinice, anunță Agerpres.

Un studiu care urmează protocolul profesorului Raoult, cu hidroxiclorochină şi azitromicină (un antibiotic), urmează să înceapă curând la New York.

În prezent, Statele Unite numără peste 140.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 2.489 de decese provocate de COVID-19, boala cauzată de acesta, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.