Sari la conținut

Cel mai eficient vaccin pentru doza booster. De două ori mai puternic decât Pfizer, a cărui protecție se reduce în doar 10 săptămâni

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cel mai eficient vaccin pentru doza booster. Datele timpurii arată că protecția dozei booster Pfizer scade cu până la 35% după doar 10 săptămâni, în cazul celor vaccinați anterior cu AstraZeneca. Dar nivelurile de imunitate par stabile la aproximativ 70% dintre cei vaccinați a treia oară cu Moderna, după două doze de Pfizer, scrie dailymail.

Experții în sănătate din Marea Britanie spun că două doze de vaccin reduc drastic riscul de spitalizare chiar și împotriva variantei Omicron, iar o a treia este de așteptat să sporească protecția și mai mult.

Asta ar putea însemna că o a patra doză ar putea să nu fie necesară încă în Regatul Unit pentru toată lumea, ci doar pentru persoanele vârstnice și imunodeprimate în lunile următoare.

Nu putem învinge pandemia dacă avem nevoie de vaccin la fiecare 3 luni

Unul dintre consilierii guvernului britanic a avertizat că ar fi imposibil să „învingem” pandemia cu vaccinuri dacă toată lumea are nevoie de o doză la fiecare trei luni. Ar înseamna că va trebui să distribuie echivalentul a până la 50 de milioane de vaccinuri la fiecare 90 de zile, sau aproximativ 550.000 în fiecare zi.

Acest lucru ar ridica costul unei campanii anuale de vaccinare la aproximativ 4 miliarde de lire sterline, pe baza unui preț de aproximativ 20 de lire sterline doza.

Vaccinurile universale Covid – despre care experții speră că vor oferi o protecție mai bună și vor rezista variantelor care vor apărea în viitor – nu sunt așteptate pentru încă 18 luni, a declarat directorul medical al Angliei, profesorul Chris Whitty, la începutul acestei luni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel