Sari la conținut

CNCAV. O tranșă de aproximativ 663.000 doze Pfizer sosește luni în țară

CNCAV. O tranșă de aproximativ 663.000 doze Pfizer sosește luni în țară.

Potrivit unui comunicat al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID19 (CNCAV), o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 662.220 doze, sosește în țară.

O tranșă de aproximativ 663.000 doze Pfizer sosește luni, 19 iulie, în România

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni.

Transportul către centrul de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

„Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, se arată în comunicatul CNCAV.

Citeste si:

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.269.098 au fost utilizate pentru imunizarea populației.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.