duminică, februarie 5, 2023

CNCAV. Reacție după ce o informație falsă privind vaccinarea anti-covid s-a viralizat în mediul online.

În ultimile zile, în mediul online a apărut teoria conform căreia prima asistentă care s-a vaccinat anti-covid ar fi fost imunizată cu o seringă goală.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis, marţi seară, precizări privind procedura de preparare și administrare a vaccinului împotriva COVID-19.

Te-ar mai interesa: Medicamentul minune cu care slăbesc rapid vedetele...

CNCAV. Reacție după ce o informație falsă privind vaccinarea anti-covid s-a viralizat în mediul online.

„Precizăm că toate imaginile prezentate în filmarea de la prima vaccinare din România, precum și toate imaginile prezentate public de la vaccinările realizate până acum reprezintă procedura normală de preparare și administrare a vaccinului, așa cum este recomandată de către producător.

  1. Vaccinul BioNTech-Pfizer trebuie diluat cu 1,8 mililitri de ser fiziologic folosind o seringă de volum mare. Introducerea lichidului în fiola de vaccin conduce la creșterea presiunii, iar pentru a compensa acest lucru, procedura prevede ca, utilizând aceeași seringă de volum mare, să fie extrași din fiolă 1,8 mililitri de aer. Cu seringa de volum mare, este extras doar aerul în exces pentru egalizarea presiunii.
  2. După egalizarea presiunii, din flacon se extrage, pe rând, cu seringi diferite de volum mic (seringi de administrare) câte o doză de 0,3 mililitri.
  3. Administrarea propriu-zisă a vaccinului se face cu o seringă separată, de volum mic (seringa de administrare mai sus menționată), necesară pentru a putea măsura corect cei 0,3 mililitri aferenți unei doze. Aceasta este doză administrată intramuscular fiecărei persoane. Seringa utilizată pentru administrare nu este în nici un caz goală.
  4. După administrarea vaccinului unei persoane, seringa de administrare se aruncă.

Conținuturile care s-au răspândit în mediul online susțin, în mod fals și înșelător, că în seringa de volum mare s-ar extrage, de fapt, vaccinul diluat din fiolă pentru a fi aruncat. Repetăm, cu seringa de volum mare, este extras doar aerul în exces pentru egalizarea presiunii. După extragerea aerului, în fiola de vaccin rămân dozele care se extrag apoi în vederea administrării (câte 0,3 mililitri/ administrare)”, se arată în comunicatul CNCAV.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private