Sari la conținut

CNCAV. România a primit încă o tranșă de vaccinuri Moderna

CNCAV. România a primit încă o tranșă de vaccinuri Moderna.

O nouă tranșă de vaccinuri Moderna a sosit în cursul zilei de joi în România, cu 128.400 de doze de vaccin. Până în prezent, 853.200 de doze Moderna au fost recepționate, iar 542.078 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

După primirea noii tranșe, numărul total de doze de vaccin Moderna livrate României ajunge la 981.600.

România a primit încă o tranșă de vaccinuri Moderna

Potrivit CNCAV, cele 128.400 doze de vaccin Moderna au ajuns la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în București pe cale terestră.

 

Ulterior, dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

  •  Centrul Regional de Depozitare Constanța: 42.000 doze;
  •  Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 86.400 doze.

Vaccinul Moderna este al doilea vaccin împotriva Covid-19 autorizat condiționat în Uniunea Europeană, după cel al Pfizer/BioNTech. Autorizația de punere pe piața UE a fost emisă de Comisia Europeană în 6 ianuarie.În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel