miercuri, august 10, 2022

A treia doză de vaccin anti-COVID ar putea fi administrată în anumite crcumstanțe, susțin cercetătorii. Imunitatea împotriva coronavirusului se va diminua odată cu trecerea timpului, motiv pentru care experții în sănătate recomandă ca această doză să fie administrată pentru a stimula sistemul imunitar în lupta cu virusul și o posibilă infecție. 

De asemenea, mutațiile genetice prezintă un pericol în plus pentru sănătate. Acestea se transmit mult mai repede și, de asemenea au fost asociate cu anumite forme de Covid-19 mai puternice.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

Stimularea imunității în lupta cu virusul și protecția sporită împotriva noilor variante ale coronavirusului sunt motivele principale pentru care o a treia doză de vaccin ar putea fi necesară.

A treia doză de vaccin, necesară?

Radu Țincu, medic primar de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca, a explicat pentru Digi 24 mai multe informații despre acest aspect și ce implică administrarea dozei.

„Trebuie să avem toate datele care să ne spună care va fi protocolul de vaccinare în viitor. Știm că imunitatea durează peste 6 luni, unele studii arată că durează peste 8 luni.

Cei de la Pfizer au adus ipoteza conform căreia poate să dureze 12 luni, așa că avem tot acest an la dispoziție pentru a obține toate datele științifice de care avem nevoie de această a treia doză”, explică medicul.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

Are rolul de a reactiva sistemul imunitar și de a ne proteja împotriva noilor variante

„Este nevoie de a treia doză pentru că atunci când nivelul de anticorpi va scădea, această a treia doză va funcționa ca un reactivator al imunității și va crește numărul de anticorpi și pe de altă parte.

Aceste variante virale au nevoie de o cantitate mai mare de anticorpi neutralizanți, deci această a treia doză de vaccin, de booster imunitar, aduce nivelul de anticorpi necesari pentru eliminarea acestei variante virale.

Te-ar mai interesa: Nutriționist de la Harvard: „Acesta este pri...

Sunt studii superioare deja, de faza a treia, care ne spun că cel mai probabil va fi nevoie de această a treia doză, ca fiind o readucere aminte a sistemului imunitar cu privire la virusul care trebuie să se întâlnească”, adaugă specialistul.

Cui ar urma să fie administrată a treia doză?

Acesta spune că doza va fi destinată tuturor persoanelor, însă „când se va stabili perioada de timp la care trebuie administrat”.

Te-ar mai interesa: Ce sfânt sărbătorim mâine: mulți îi poartă numele...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private