luni, octombrie 3, 2022

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Care sunt restricțiile pentru românii care se întorc în țară, de Sărbători.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat Hotărârea numărul 58 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

De asemenea, a fost actualizată lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

Statele din zona galbenă sunt: Georgia, Serbia, Luxemburg, Croația, Muntenegru, Lituania, San Marino, Andorra, Slovenia, Curaçao, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Polinezia Franceza, Suedia, Belize, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Elveția, Austria, Jersey, Panama, Bulgaria, Palestina, Azerbaidjan, Portugalia, Iordania, Cehia, Armenia, Italia, Danemarca.

Prin urmare, persoanele care intră pe teritoriul României, venind din aceste ţări, sunt obligate să stea timp de 14 zile în izolare la domiciliu sau în carantină.

Restricţii noi de sărbători, se prelungeşte starea de alertă

Joi seară, după şedinţa CNSU, secretarul de stat Raed Arafat a făcut un anunț important pentru toți românii. Acesta a declarat că se propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Singura prevedere nouă vizează instalaţiile de transport pe cablu.

Te-ar mai interesa: Horoscop 4 octombrie. Vărsătorii au o energie imen...

Arafat a făcut un apel la români să respecte măsurile de protecţie în timpul sărbătorilorde iarnă.

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat joi ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore avem 127 de decese şi 7.067 de persoane infectate cu coronavirus.

Până joi, 10 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 539.107 cazuri de persoane cu COVID – 19 şi 12.948 au decedat.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.251.

Dintre acestea, 1.288 sunt internate la ATI.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private