Sari la conținut

Coincidențe copleșitoare. Aceleași măsuri anti-COVID luate de doi doctori importanți în 1918 și 2020

Coincidențe copleșitoare. Aceleași măsuri anti-COVID luate de doi doctori importanți în 1918 și 2020.

Este vorba de dr. Thomas Dyer Tuttle, comisarul pentru sănătate din Washington în timpul gripei spaniole care a avut loc în 1918 și de dr. Anthony Fauci, Director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA și membru al grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă. Se pare că oamenii au găsit asemănări copleșitoare între modul în care cei doi au luptat împotriva pandemiilor.

În 1918, medicul epidemiolog Thomas Tuttle a recomandat măști faciale și distanțarea socială pentru a încetini pandemia de gripă spaniolă, conform boredpanda.com. Chiar dacă această strategie a funcționat cu adevărat, medicul a fost până la urmă concediat din funcția sa.

Coincidențe copleșitoare. Cei doi doctori arată la fel!

Mai mult de atât, atât dr. Tuttle, cât și dr. Fauci s-au luptat cu pandemiile globale târziu în cariera lor medicală.  Ambii bărbați au frecventat școlile medicale din Ivy League. Și ambii au fost ofițeri comisari în Serviciul de Sănătate Publică al Statelor Unite. Cel mai important lucru, însă, este faptul că ambii doctori au împărtășit sfaturi similare pentru a pune capăt pandemiilor: distanțarea socială, măștile și carantina.

  • În 1915, dr. Tuttle a acceptat o nouă funcție de comisar pentru sănătate din Washington.
  • Câțiva ani mai târziu, în iulie 1918, gripa spaniolă a ajuns în statul Washington. La început, au fost raportate 300 de cazuri, dar după aceea, numărul a început să scadă încet. Se părea că gripa se retrage. În septembrie, numărul a început să crească din nou.
  • La 5 octombrie 1918, primarul Hanson a primit sfatul doctorului Tuttle și a închis bisericile și alte locuri publice, precum și a introdus măști obligatorii.
  • După acest episod, dr. Tuttle a început să răspândească sfaturi pentru combaterea pandemiei, trimițând chiar el scrisori către diferite ziare.

Aceste scrisori sugerează că această gripă ar putea fi prevenită să devină epidemică cu „ajutorul serios, conștiincios și inteligent al fiecărui cetățean al statului”. La fel ca Fauci, medicul i-a sfătuit pe oameni să stea departe de întrunirile publice, să rămână acasă dacă apar orice fel de simptome și să poarte măști în locuri publice.

„Toate adunările publice, cu excepția celor absolut esențiale pentru menținerea vieții și pentru urmărirea penală a industriilor esențiale de război, au fost interzise”, scria Tuttle.

Strategia sa pentru statul Washingtonului părea să funcționeze

Cu această intervenție timpurie, rata mortalității prin gripă a scăzut încet. Doctorul scria că rata mortalității din cauza gripei în stat a fost „la fel de mică ca orice stat din SUA, dacă nu chiar mai mică decât oricare alt stat”.

Mai târziu, în toamna anului 1918, restricțiile au fost ridicate deoarece mulți oameni au încetat, pur și simplu, să le mai urmeze. Mai mult de atât, Serviciul de Sănătate Publică din SUA nu recomanda carantina împotriva gripei.

Ca urmare, în câteva săptămâni, cazurile de infecție au început să crească din nou. Dr. Tuttle a început din nou să vorbească despre restricții, promovându-le de această dată mai „agresiv”.

În timp ce cifrele creșteau treptat, medicul a devenit din ce în ce mai frustrat de întreaga situație. Dar, practic, de data aceasta nimeni nu-l asculta. Doctorul a fost descris ca aparținând „acelei școli de modă veche a cetățenilor care cred că legile și reglementările au fost puse în aplicare”.

La foarte scurt timp, doctorul Tuttle a fost demis din funcția sa de comisar pentru sănătate la Washington.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel