duminică, noiembrie 1, 2020

Colagenul este cheia tineretii. Substanța miracol care sustine tineretea pielii si sanatatea oaselor. Proteina fibroasa care ne sustine viata.

Exista mai multe tipuri de colagen care sunt prezente in mod natural in multe zone ale organismului. Atunci cand doresti sa maresti aportul de colagen, este important sa identifici care sunt cele mai bune surse de colagen.

Exista aproximativ 30 de tipuri de colagen. Sunt similare din punct de vedere al structurii chimice, dar unele sunt mai elastice, in timp ce altele sunt mai rigide. Cele mai importante tipuri de colagen sunt tipul I, II si III. Tipurile V si X joaca si ele un rol important.

Citește și:

Care sunt cele mai bune surse de colagen si ce beneficii aduc fiecare dintre ele?

Supa de maduva de pui, impreuna cu cartilajele, este foarte bogata in colagen de tip II. De asemenea, mai contine glucosamine si acid hialuronic. Aceste componente sunt esentiale pentru mobilitatea incheieturilor, contribuind la procesul de auto-vindecare a organismului.

Colagenul din oase de vita contine tipurile I si III de colagen si este foarte bun pentru mentinerea sanatatii pielii si oaselor.

Citește și:

Membrana care separa oul de coaja contine colagen de tipurile V si X.

Colagenul, sub forma de supliment alimentar, poate fi consumat dizolvat in cafea sau intr-un smoothie si poate fi luat oricand, dar cel mai bun moment al zilei este dimineata.

Care sunt tipurile de colagen, de ce este bun si pentru sistemul digestiv si cele mai importante aspecte legate de colagen le cititi in continuare pe andreearaicu.ro in acest LINK

Parteneri--