luni, iunie 27, 2022

Colesterolul MARE nu prezintă de obicei simptome, dar inițiază procese în organism care o prezintă. Durerea în trei zone ale corpului poate semnala că acumularea de colesterol cauzează îngustarea arterelor.

Colesterol ridicat înseamnă că aveți prea mult colesterol în sânge. Colesterolul este o substanță cearoasă produsă în interiorul ficatului, care ajută la formarea celulelor sănătoase. Cu toate acestea, nivelurile trebuie ținute sub control. Colesterolul ridicat este asociat cu complicații grave, cum ar fi boala arterelor periferice (PAD), care este semnalată de durere în trei zone ale corpului.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

PAD este o problemă circulatorie comună prin care arterele îngustate reduc fluxul de sânge către membre.

După cum explică Clinica Mayo, PAD este adesea cauzată de ateroscleroză.

În ateroscleroză, depozitele de grăsime, cum ar fi colesterolul, se acumulează pe pereții arterelor și reduc fluxul de sânge.

Potrivit Asociației Americane a Inimii (AHA), durerea de crampe la nivelul șoldurilor, coapselor sau gambelor atunci când mergeți, urcați scările sau faceți exerciții, poate semnala PAD.

AHA continuă: „Durerea de PAD dispare adesea atunci când încetați să faceți exerciții, deși acest lucru poate dura câteva minute. Mușchii care lucrează au nevoie de mai mult flux sanguin. Mușchii care se odihnesc se pot descurca cu mai puțin.”

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

Alte simptome ale PAD includ:

  • Răni la picioare sau la degetele de la picioare care nu se vindecă sau se vindecă foarte încet
  • Gangrenă sau țesut mort
  • O scădere marcată a temperaturii piciorului inferior sau a piciorului în comparație cu celălalt picior sau cu restul corpului
  • Creșterea slabă a unghiilor de la picioare sau creșterea părului pe picioare
  • Disfuncția erectilă, în special la bărbații cu diabet.

După cum explică AHA, „mulți oameni pun durerea de picioare ca pe un semn normal al îmbătrânirii”.

Organismul de sănătate continuă: „Poți crede că este artrită, sciatică sau doar „rigiditatea” de la îmbătrânire. Pentru un diagnostic precis, ia în considerare sursa durerii tale. Durerea de picioare PAD apare în mușchi, nu în articulații.”

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private