Sari la conținut

Vlad Ciurea: aceasta este cea mai bună carne pentru organism. „O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”

neurochirurgul vlad ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Vlad Ciurea, despre consumul unui aliment tradițional românesc

Cercetările privind legătura dintre o dietă bogată în pește gras și funcția cognitivă îmbunătățită datează de câteva decenii. Descoperirile continuă să indice o gamă largă de beneficii, inclusiv îmbunătățirea sănătății ochilor, cardiovasculare și a creierului.

Cercetările care s-au concentrat pe efectele asupra creierului ale consumului de pește au descoperit că beneficiile sunt de amploare. Acestea includ nu numai îmbunătățiri ale funcției cognitive, ci și ceea ce par a fi efecte de protecție atât asupra volumului creierului, cât și asupra structurii creierului. Multe dintre studii au indicat acizii grași omega-3 pe care îi conțin anumiți pești ca factor în aceste constatări. Și pentru că toate drumurile par să ducă la intestin, cercetările mai noi au găsit o legătură benefică între o dietă bogată în pește și fructe de mare și microbiomul intestinal.

Vlad Ciurea: Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.

Cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește, a explicat  și celebrul medic neurolog Vlad Ciurea în podcastul iThink cu Iusti Fudulu.

”În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.

Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie.

Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește.

La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a explicat Vlad Ciurea.

”Carnea de curcan este foarte bună”

Însă și carnea de curcan este foarte sănătoasă, mai spune medicul.

”Iar din carne, pentru că există și carne foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună! Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a mai spus celebrul neurochirurg în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.