Scazi colesterolul cu aceste 10 căi simple, naturale și eficiente

Scazi colesterolul cu aceste 10 căi simple, naturale și eficiente
Scazi colesterolul cu aceste 10 căi simple, naturale și eficiente

Colesterolul este o grăsime care circulă prin sânge. Corpul are nevoie de colesterol, dar prea mult este extrem de periculos și atunci apar riscurile serioase de boli cardiovasculare.

Colesterolul este ținut în frâu de statine, medicamente folosite de milioane de oameni în întreaga lume. Statinele însă pot avea efecte secundare, inclusiv insuficiență hepatică, creșterea glucozei în sânge, apariția diabetului de tip doi și chiar pierderi de memorie, potrivit celebrei clinici americane Mayo.

Ce alternative la statine avem?

În primul rând, să citim bine etichetele. Este crucial să știm ce mâncăm. Fii foarte riguros cu hrana și nu consuma alimente ultraprocesate.

Consumă fibre, ouă cu moderație, nu sări peste micul dejun și alege dimineața ovăz cu iaurt degresat. Astfel nu îți va crește nivelul colesterolului.

Redu grăsimile saturate, adică unt, carne grasă, piele de pui, smântână. De asemenea, produsele de patiserie, prăjelile. De exemplu, uleiul de palmier și cel de cocos sunt o alternativă sănătoasă, întrucât conțin grăsimi saturate, dar nu au colesterol.

10 alimente care te ajută să ai un nivel bun de colesterol. Îl scad pe cel rău și îl cresc pe cel bun:

  • migdale
  • avocado
  • orz
  • fasole și linte
  • afine
  • ovăz

De asemenea, grijă mare la alcool! WebMd recomandă să beți alcool cu moderație și să consumați doar în timpul mesei, dacă vă știți cu probleme de colesterol.

Cantitatea este foarte importantă, de aceea ar fi recomandată o consultație cu un nutriționist care să vă ofere informații detaliate despre plusurile și minusurile alimentelor și băuturilor.

Atenție, colesterolul a început să apară și la tineri, iar sedentarismul și fumatul sunt și ele pe lista neagră a factorilor favorizanți de apariție a colesterolului rău.

322 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox