Sari la conținut

Colonul este denumit ”sediul emoțiilor”. Frica și anxietatea îi perturbă funcțiile! Ce avem de făcut

Sindromul de colon iritabil

Colonul este extrem de sensibil la felul în care noi trăim. Iar asta nu înseamnă doar fizic, ci și mental, emoțional.

Colonul mai este denumit și sediul emoțiilor, iată de ce acestea au un impact masiv asupra lui. Ce e de făcut? Cum îl afectează starea noastră mentală. Frica și anxietatea sunt devastatoare nu doar pentru colon, ci și pentru sistemul imunitar.

E poate vremea ca oamenii să își recapete puterea interioară și să conștientizeze că sănătatea lor va fi protejată cu gândire pozitivă, bunătate, înțelegere, empatie.

În ”Ghidul pentru detoxifiere intestinală”, dr. Bernard Jensen explică.

Emoțiile noastre, sentimentele și starea mentală au un impact mare asupra colonului, denumit în trecut ”sediul emoțiilor”. Deși emoțiile pot avea efect asupra inimii, când acestea sunt foarte puternice, simțim nevoia să mergem degrabă la toaletă, nu la cardiolog.

Amintește-ți examene și perioade intense care te trimiteau degrabă la toaletă. Colonul este extrem de sensibil și influențat de fiecare emoție, repetă dr. Jensen.

S-a demonstrat că emoțiile negative pot interacționa cu peristaltismul colonului, indiferent cât de ușoară este starea de excitație nervoasă, anxietate sau teamă.

Asta deoarece creierul trimite și primește impulsuri nervoase. Fiecare emoție mediată prin intermediul sistemului nervos are un efect asupra alimentării cu sânge și asupra mușchilor colonului.

Frica și anxietatea pot avea efecte severe, întrucât colonul poate răspunde prin diaree sau constipație, iar impulsurile nervoase transmit mesajul de spaimă în colonul.

Vă recomand cartea ”Biologia credinței” a lui Bruce Lipton, pentru a înțelege exact cât de mult ne influențăm singuri starea de sănătate, prin gândurile noastre.

Furia și durerea sufletească pot opri colonul să mai secrete sau să se contracte, funcții necesare pentru o bună digestie și pentru evacuarea reziduurilor din organism.

De aceea, dr. Jensen își atenționează pacienții să NU mănânce când sunt supărați sau iritați. Să nu vorbească la masă, întrucât conversațiile pot afecta rapid emoțional, iar stresul nu are ce căuta când mănânci.

S-a dovedit clinic că aproape toate tulburările intestinale au un corespondent la nivel mental.

Colonul trebuie protejat și tratat mai degrabă holistic. Dincolo de hrana sănătoasă, preocupați-vă și de felul în care primiți și emiteți gânduri. De felul cât mai armonios de raportare la ceilalți. Când apar probleme ale colonului, nu este mereu vorba că ceva nu e în ordine cu organismul tău, ci mai degrabă că nu ești în armonie cu tine.

Te poate interesa și: Un colon încărcat poate strânge până la 18 kg de reziduuri metabolice! Cum eliminăm toxinele dăunătoare, fără medicamente

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel