Sari la conținut

Colțul de rai din România care atrage mii de turiști. Oamenii sunt fascinați de frumusețea lui

Din cuprinsul articolului

Un loc desprins din basme, situat în frumosul județ Harghita, a captivat inimile turiștilor veniți să se bucure de natură. Poiana Narciselor a oferit un peisaj feeric și un fundal ideal pentru sesiuni foto. Mirosul delicat al florilor a întregit experiența, creând amintiri de neuitat pentru turiști.

Priveliștea ireală și mirosul îmbătător al acestor flori atrag într-un adevărat pelerinaj sute de călători ce doresc să se bucure de frumusețea unică a naturii.

În Harghita, mai multe poieni devin un adevărat paradis floral în luna mai, odată cu înflorirea narciselor de câmp, plante originare din regiunea mediteraneană, care prosperă în solurile bogate în apă.

Poiana Narciselor

Cel mai vast teritoriu acoperit de narcise în acest județ se află în apropierea localității Corund, întinzându-se pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare.

În această poiană magică, densitatea florilor atinge cote impresionante, cu 180-200 de fire pe metrul pătrat. Anul acesta, datorită temperaturilor blânde, narcisele au început să își dezvăluie splendoarea cu o lună mai devreme.

Există călători care au străbătut sute de kilometri pentru a ajunge aici, dorind să se bucure de frumusețea florilor și de aroma lor intensă, având în minte că această experiență va rămâne vie în amintirea lor pentru totdeauna.

Corund este considerat locul de poveste al olarilor, unde tradiția ceramică strălucește în toată splendoarea ei. În trecut, vasele netratate erau cele mai întâlnite, dar treptat au apărut și vasele smălțuite, bogate în motive populare. Din anul 1978, an de an, are loc târgul de ceramică „Arcso”, unde olarii își pot prezenta și vinde creațiile lor.

În plus, în fiecare zi au loc expoziții cu vânzări pe drumul național 13 A, atrăgând turiști care pot admira și achiziționa o varietate de obiecte artizanale, de la ceramică și paie până la rogojină, articole din lână, iască sau lemn.

Corundul este cu adevărat o comoară, datorită celor peste 90 de izvoare și pâraie ce sunt bogate în diverse minerale precum bicarbonat, clor, magneziu, fier, calciu sau săruri.

Băile Corund sunt cunoscute pentru tratamentul afecțiunilor reumatismale, gastrice, ale aparatului locomotor și chiar TBC (folosind borviz și lapte de capră). La începutul secolului al XX-lea, existau peste o sută de camere de închiriat, facilități precum o popicărie, un teren de tenis, băi calde și reci, și altele. De asemenea, în Corund există o mină de argonit din care sunt realizate obiecte decorative, ce aduc aminte de cele din marmură.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel