duminică, decembrie 4, 2022

Suplimentele cu ulei de pește sunt apreciate pentru beneficiile lor extinse pentru sănătate, dar suplimentul nu este lipsit de riscuri. Există dovezi că, luat împreună cu anticoazanții, uleiul de ficat de cod ar putea crește riscul de sângerare necontrolată.

Suplimentele cu ulei de pește au fost recomandate de organismele de sănătate din întreaga lume pentru capacitatea lor de a reduce riscul de evenimente cardiace. Uleiul poate fi obținut din alimente și suplimente, dar studiile au ridicat întrebări cu privire la siguranța luării aditivului împreună cu diluanții de sânge. Prin prevenirea coagulării sângelui, amestecarea uleiului de ficat de pește cu usturoi sau ginkgo ar putea duce la sângerări necontrolate, au avertizat organismele de sănătate.

Te-ar mai interesa: Acestea sunt fructele care te vor ajuta să „...

Uleiul de pește este un anticoagulant natural, ceea ce înseamnă că împiedică coagularea sângelui în vene.

Deși acest atribut poate ajuta la menținerea inimii în stare bună, au fost ridicate preocupări cu privire la riscul pe care îl prezintă pentru sângerare în exces.

Doctorul Tod Cooperman, președintele consumerlab.com, a declarat platformei de sănătate The Healthy: „Suplimentele cu ulei de pește Omega-3 pot îmblânzi inflamația și vă pot îmbunătăți starea de spirit.

Dar atunci când luați aceste suplimente cu ierburi care subțiază sângele – cum ar fi Ginkgo Biloba sau usturoiul – ele pot preveni coagularea și pot duce la sângerări necontrolate.”

Te-ar mai interesa: Ce boală ai dacă ai cearcăne în jurul ochilor. Mer...

Ginkgo Biloba este o plantă originară din China, care este luată ca supliment pentru efectele sale asupra funcției creierului și circulației sanguine.

Nivelurile sale ridicate de flavonoide și terpenoide – compuși cunoscuți pentru efectele lor antioxidante puternice – sunt cunoscute pentru combaterea și neutralizarea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi.

În trecut, totuși, rapoartele de sângerare spontană au fost asociate cu suplimentul.

Te-ar mai interesa: Te doare în GÂT? Rețeta unui medic te va scapă rap...

Acest lucru i-a determinat pe practicienii din domeniul sănătății să sugereze pacienților cu riscuri de sângerare cunoscute să fie consiliați cu privire la posibilele pericole înainte de a lua suplimentul.

Alte suplimente pentru subțierea sângelui includ turmeric, mușețel, schinduf, ulei de primulă și ginseng, conform WebMD.

MedlinePlus este unul dintre multele organisme de sănătate care semnalează preocupările legate de siguranță legate de combinarea uleiului de pește cu astfel de diluanți ai sângelui.

Te-ar mai interesa: Horoscopul banilor pentru decembrie. Mihai Voropch...

Platforma explică: „Uleiul de ficat de cod ar putea încetini coagularea sângelui și poate crește riscul de sângerare.

Luarea acestuia cu alte suplimente cu efecte similare ar putea crește riscul de sângerare la unii oameni”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private