Sari la conținut

Combinația ideală pentru sănătate: Iată câte beneficii ne oferă…

Poate iaurtul să facă parte din dieta persoanelor cu
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
consumul de iaurt cand ai gută

Combinația ideală: Câte beneficii oferă pentru sănătate amestecul de iaurt cu prune uscate. Potrivit nutriționistului Emma Laing, această combinație este bună..

Plin de nutrienți esențiali pentru organism, iaurtul este unul dintre produsele lactate ce poate fi consumat în orice moment al zilei. Combinațiile pe care le putem face variază în funcție de gusturile fiecăruia.

Iaurtul poate fi consumat la micul dejun cu cereale sau fructe, ca o gustare de după amiază sau ca desert gustos pentru seară.

Iaurtul, în sine, este plin de nutrienți care întăresc  oasele, cum ar fi calciul și vitamina C, și care ajută la protejarea oaselor în formare, la copii, sau a oaselor fragile, la persoanele în vârstă, în special a femeilor aflate la menopauză.

De aceea este important ca atunci când facem combinații între iaurt și alte alimente să luăm în calcul impactul pozitiv pe care îl pot avea asupra stării de sănătate.

Eficiență maximă dacă este combinat cu aceste fructe

Cea mai bună combinație pentru prevenirea îmbătrânirii oaselor este iaurtul cu prune uscate, explică dr. Emma Laing, purtătorul de cuvânt al Academiei de Dietetică și Nutriție.

”Cercetări recente au arătat că consumul unui număr mic de prune uscate în fiecare zi este util pentru menținerea rezistenței osoase.

Prunele uscate conțin potasiu, magneziu și vitamina K, precum și alți compuși bioactivi care au fost legați de prevenirea pierderii osoase”, a spus dr. Laing, nutriționist, potrivit EatThis.

Cu toate că prunele uscate nu sunt alegerea principală în privința fructelor, beneficiile pe care acestea le oferă ar trebui să schimbe percepția în acest sens, astfel că merită să încercați combinația.

Medicul nutriționist a oferit și câteva sugestii cu privire la modul în care iaurtul și prunele uscate se pot combina, în așa fel încât să fie cât mai aproape de gustul dvs.

Prunele uscate pot fi fierte înainte de combinarea cu iaurtul, urmând ca acesta să fie îndulcit cu miere, iar deasupra presărat cu scorțisoară, pentru un aspect vizual plăcut.

Mai mult, tot pentru sănătatea oaselor, dr. Laing sugerează și o combinație inedită între iaurt și spanac, o legumă ce vine cu un aport important de vitamine A, C, K, vitaminele B, calciu, potasiu și magneziu.

Cât de benefice sunt prunele uscate

Cu puține calorii, o porție de 30 de grame de prune uscate conține:

– calorii 67

– carbohidrați 18 g

– fibre 2 g

– zaharuri 11 g

– vitamina A 4% din doza zilnică recomandată (DZR)

– vitamina K 21 % DZR

– vitamina B2, vitamina B3, vitamina B6 (câte 3%)

– potasiu 6%

– cupru 4%

– mangan 4 %

– magneziu 3%

– fosfor 2%.

Ca urmare a conținutului de vitamine și minerale, pe lângă fibre și antioxidanți, prunele uscate au beneficii pentru sănătate.

– ajută la constipație;

– pline de antioxidanți;

– pot reduce nivelul de zahăr din sânge;

– îmbunătățesc sănătatea oaselor;

– protejează sănătatea inimii;

– ușor de introdus în diete.

În plus, acestea au câteva caracteristici care pot reduce riscul multor boli cronice, cum ar fi osteoporoza, cancerul, bolile de inimă și diabetul, potrivit Healthline, citat de DC Medical.

 

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: