Categories: Ştiri sănătate

Concert de colinde al corului Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, ,,Vox Medicalis” – Crăciun în stil englezesc

Corul Vox Medicalis vă invită să sărbătoriți un Crăciun în stil englezesc! Luni, 9 decembrie, orele 19, Corul Vox Medicalis va urca pe scena Sălii Radio alături de Corul Colegiului Gonville and Caius, Cambridge, Marea Britanie pentru a sărbători un Crăciun în stil englezesc.

 Concertele de colinde ale Corului Vox Medicalis au devenit o tradiție de-a lungul timpului, iar anul acesta nu se va face excepție, ba mai mult, se propune un spectacol într-o formulă inedită: Corul Colegiului Gonville and Caius, alături de vor fi interpretate atât colinde cunoscute și mai rar cântate din repertoriul englezesc, cât și colinde românești. Concertul se va desfășura sub baghetele dirijorilor Dr. Tudor Ionescu, Tabita Mateiu și Paul Brough, dirijor al corului britanic. La pian vor interpreta Kyoto Canaway, Tammas Slater și Adina Cocargeanu.

Corul Colegiului Gonville and Caius, al Universității Cambridge din Marea Britanie este unul dintre cele mai vechi și cunoscute ansambluri vocale din Marea Britanie, acesta având o lungă istorie, activitatea muzicala a acestuia datând din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când era format doar din băieți. În prezent, în formula mixtă, ansamblul coral, cunoscut în plan internațional, se bucură de numeroase apariții, atât în festivaluri cât și în concursuri în toate colțurile lumii.

Corul Vox Medicalis este un ansamblu semiprofesionist de elită format în cea mai mare parte din tineri medici și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din București, precum și din muzicieni și persoane din alte medii profesionale. Corul a fost înființat în anul 2009 sub conducerea lui Tudor Ionescu, pe atunci student la Facultatea de Medicină, actualmente medic rezident ORL. Prin activitatea sa, corul promovează valorile culturii românești și universale prin stimularea curiozității și gustului tineretului (și nu numai) în ceea ce privește muzica bună în general, iar cea corală în special.

Concertul celor două coruri este realizat sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Britanice. Acesta va avea loc luni, 9 decembrie, orele 19, la Sala Radio. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.bilete.ro, din oficiile Poștei Române, din magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și de la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Recent Posts

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie, în funcție de vârsta pensionării

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie. Numeroși pensionari sunt…

4 ore ago

Tipurile de cancer care se moștenesc cel mai frecvent

Ce tipuri de cancere se moștenesc. Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale secolului…

5 ore ago

Cel mai încărcat energetic loc din România. Cei care ajung acolo se revigorează brusc și se pot vindeca de boli

Locul din România cu cea mai puternică încărcătură energetică se numește Gura De Rai, iar…

5 ore ago

Alimente bogate în estrogen natural benefice pentru femeile la menopauză

Estrogen natural. După 45 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de…

6 ore ago

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în…

6 ore ago

Medic: Lipsa acestor două vitamine poate cauza varice și vânătăi

Varice, vene sparte și vânătăi pe picioare din senin. Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică,…

7 ore ago

Citeste si: