Categories: Ştiri sănătate

Condamnări în sistemul de sănătate după minciunile din pandemie

Condamnări în sistemul de sănătate după minciunile din pandemie. Curtea de Apel Pitești a emis sentințe definitive într-un caz legat de vaccinări fictive anti-COVID, condamnând 20 de persoane, printre care un registrator de la un centru de vaccinare, la pedepse cu închisoarea.

Unul dintre inculpați, registratorul, a primit o condamnare de doi ani și patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și fals informatic în formă continuată.

Decizia Curții de Apel Pitești a fost anunțată de Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, care a precizat că judecătorii au respins apelurile ca nefondate și au menținut sentința pronunțată anterior de Tribunalul Argeș – Secția Penală. Astfel, cei 20 de inculpați au fost condamnați definitiv pentru fapte de corupție și alte infracțiuni legate de vaccinările anti-COVID fictive.

În plus, un alt inculpat, care a acționat ca intermediar în acest caz, a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la fals informatic în formă continuată. El va fi supravegheat timp de doi ani și va presta 100 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria comunei Morărești sau Primăria comunei Cotmeana.

Condamnări în sistemul de sănătate după minciunile din pandemie

Un alt inculpat, care a acționat ca intermediar în această situație, a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la fals informatic în formă continuată. Ca parte a sentinței, a fost stabilit un termen de supraveghere de doi ani, iar el va fi obligat să presteze un număr de 100 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Orașului Mioveni sau Primăria Municipiului Pitești. În același context, un alt intermediar a fost condamnat la aceeași pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la fals informatic în formă continuată, iar termenul de supraveghere este de doi ani. El va trebui, de asemenea, să presteze un număr de 100 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunității, dar la Primăria comunei Suseni sau Primăria Orașului Costești.

În plus, alți 15 inculpați, care au beneficiat de aceste acțiuni, au fost condamnați la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la fals informatic în formă continuată. Termenul de supraveghere a fost stabilit la doi ani, iar ei vor trebui să presteze un număr de 60 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunității la diferite primării din județul Argeș.

De asemenea, unul dintre inculpați a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la fals informatic în formă continuată, iar termenul de supraveghere a fost stabilit la 2 ani.

Date de la persoane care nu s-au vaccinat

”În fapt, primul inculpat, în calitate de registrator în cadrul unui centru de vaccinare din judeţul Argeş, având ca atribuţii înregistrarea în baza de date RENV (Registrul Electronic Naţional de Vaccinare) a persoanelor care se vaccinează anti-Covid, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada mai 2021 – februarie 2022, a pretins şi primit diferite sume de bani, dar şi foloase materiale (voucherele aferente vaccinării), pentru a îndeplini un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv să ateste informatic, în mod fals, vaccinarea împotriva COVID-19 în Registrul persoanelor vaccinate (RENV) a mai multor persoane. Acestea nu s-au vaccinat, nefiindu-le administrat serul de imunizare, ele figurând ulterior în RENV ca fiind vaccinate şi astfel au fost trimise în judecată de către procurorul de caz pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals informatic”, a arătat Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş.

În plus, s-au utilizat datele unor persoane care nu s-au vaccinat. Alți trei inculpați, care acționau ca intermediari, în perioada dintre sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022, în afara propriilor lor vaccinări fictive anti-COVID-19, au facilitat, prin acțiuni specifice complicității, vaccinarea falsă anti-COVID-19 a altor persoane. Ei au furnizat datele de identitate ale acestor persoane primului inculpat pentru a fi folosite în registrul informatic al vaccinării, fără ca aceste persoane să fie efectiv vaccinate. Scopul era obținerea beneficiilor legale, cum ar fi libera circulație, accesul în centre comerciale, unități de învățământ sau unități medicale. Aceste date erau esențiale pentru obținerea documentelor de vaccinare împotriva COVID-19.

De asemenea, instanța a dispus anularea completă a adeverințelor de vaccinare anti-COVID-19 emise pentru cei 27 de inculpați din acest dosar.

Pentru investigarea acestei cauze, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au fost însărcinați cu efectuarea mai multor activități de urmărire penală sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, beneficiind de sprijinul lucrătorilor DOS – BOS Pitești.

Rechizitoriul a fost întocmit în decembrie 2022 de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Recent Posts

Horoscopul săptămânii 29 aprilie-5 mai 2024. Provocări şi schimbări

Provocările vor fi la ordinea zilei pentru cele mai multe dintre zodii, în contextul în…

2 ore ago

Alertă în hipermarketuri: conservele care provoacă infertilitate!

Supa, peștele, roșiile sau laptele de cocos din conserve vă pot salva atunci când vă…

2 ore ago

Florin Piersic, operat de urgență! Ce a păţit actorul după un spectacol

Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce a susținut un spectacol…

3 ore ago

Senatul a adoptat proiectul de aprobare a OUG privind excepţiile de la „taxa pe boală”

Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea OUG 34/2024 care prevede scutirea de la plata contribuţiilor…

3 ore ago

Miracolul care i-a salvat viaţa unui ambulanţier, după un AVC făcut în timpul unei misiuni de salvare

Un bărbat, şofer pe ambulanţă, a suferit un atac cerebral în timp ce se îndrepta…

4 ore ago

Informaţii medicale în sistem digitalizat despre Spitalul Judeţean Bistrița

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat luni o aplicaţie pentru…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului