sâmbătă, decembrie 4, 2021

Cardamomul este un condiment des folosit în bucătăria Indiană ce face parte din aceeași familie cu ghimbirul. Cardamomușl are un parfum deosebit, fin şi puternic, dulce şi iute, ce lasă pe limbă un gust de lămâie, camfor şi portocală. Pe lângă aroma sa extraordinară, condimentul are și proprietăți terapeutice uimitoare.

Afecțiuni digestive

Cardamomul stimulează digestia și reduce gazele și balonarea. Ajută, de asemenea la reducerea acidității gastrice.

Te-ar mai interesa: Ce spune Rafila despre primul caz de Omicron în Ro...

Respirație urât mirositoare

Dacă ai probleme cu respirația urât mirositoare mestecă niște cardamom. Acesta împrospătează respirația și elimină mirosul neplăcut.

Depresie

Dacă ești victima depresiei sau a anxietății, ceaiul de cardamon te va ajuta să scapi de aceste stări. Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de praf de cardamom pe care să îl fierbi în apă.

Astm

Alergiile respiratorii, astmul bronșic și congestia pulmonară pot fi atenuate cu cardamom. Cardamomul este foarte bun și în tratarea răcelilor. Semințele de cardamom au un efect termic, util în tratarea răcelilor, tusei sau bronșitei, mai ales când acestea sunt însoțite de frisoane. Se iau 4 g cardamom, 2 g ghimbir și 2 g boia iute (toate măcinate foarte fin), se amesteca cu 4 lingurite de miere și se consumă toată cantitatea în cursul unei zile, împărțită in 3 porții, cu 15 minute înainte de masă.

Te-ar mai interesa: Fostul ministru, Nicolae Bănicioiu, trimis în jude...

Impotență

Condimentul este foarte eficient și în tratarea disfuncțiilor sexuale precum ejacularea prematură și impotența.

Cum poate fi folosit:

În Europa, cardamomul se regăseşte în condimentele pentru vin fiert sau în cele de turtă dulce.

În doze mici, cardamomul se foloseşte pentru aromarea anumitor tipuri de cârnaţi, prăjituri, murături, pateuri şi băuturi.

Pentru aromarea cafelei se foloseşte puţin cardamom măcinat.

Te-ar mai interesa: Medicul Mihai Craiu, mesaj de adio, după mai multe...

Pentru vin se pun păstăile de cardamom întregi, împreună cu restul ingredientelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri