Sari la conținut

Condimentul care ajută la scăderea tensiunii arteriale. E al treilea cel mai scump din lume, după șofran și vanilie

Cardamom, proprietati benefice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Condimentul care ajuta la scaderea tensiunii arteriale

Condimentul care ajută la scăderea tensiunii arteriale, este antioxidant și diuretic. Cardamomul are mai multe beneficii pentru sănătate, de la pierderea în greutate până la boli cronice. Acest condiment indian are o aromă intensă, ușor dulce.

Mulți oameni îl folosesc și ca odorizant de gură, deoarece are proprietatea de a menține respirația proaspătă. În plus, ține la distanță cariile.

Originar din India şi Sri Lanka, cardamomul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, preţul lui fiind depăşit doar de şofran şi vanilie.

Cardamomul este folosit și în multe feluri de mâncare astăzi, de la curry până la produse de patiserie, acest condiment este folosit atât în mâncăruri dulci, cât și sărate. Îşi datorează aroma deosebită, dul­ceag-pi­cantă, unui ulei eteric, compus din peste 120 de sub­stanţe.

Condimentul care ajută la scăderea tensiunii arteriale

Cardamomul este foarte folosit în medi­cina ayurve­dică, fiind eficient în tratarea ulcerelor bu­cale, a problemelor digestive, chiar şi a depresiei. Merită să aruncaţi un praf de cardamom în oala cu bucate, nu doar pentru aroma sa, dar şi pentru a vă păstra sănătatea.

Semințele și uleiul acestui condiment au și ele câteva proprietăți importante.

Cardamonul este cunoscut a fi benefic și pentru hipertensiunea arterială. Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială este o afecțiune în care presiunea din vasele de sânge crește. Această creștere s-ar putea datora unei varietăți de motive, de la colesterol ridicat la exces de greutate până la fumat, lista poate fi nesfârșită.

Cu toate acestea, este important să vă gestionați tensiunea arterială, deoarece o tensiune arterială crescută poate duce la mai multe alte probleme de sănătate.

Cardamomul poate fi benefic pentru nivelul tensiunii arteriale:

  • Proprietățile antioxidante și diuretice ale cardamomului ajută pacienții cu hipertensiune arterială să mențină un nivel sănătos al tensiunii arteriale. Cardamomul este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și, de asemenea, este cunoscut pentru îmbunătățirea sănătății inimii.
  • De asemenea, este o sursă bună de fibre care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol.Nivelul crescut de colesterol este una dintre cauzele majore ale hipertensiunii arteriale, care duce în cele din urmă la creșterea tensiunii arteriale. Când colesterolul scade, ajută și la scăderea nivelului tensiunii arteriale.
  • Cardamomul este, de asemenea, un diuretic, ceea ce înseamnă că crește volumul urinei și elimină excesul de sodiu și potasiu din organism. Acest lucru ajută la relaxarea vaselor de sânge, ceea ce ajută în cele din urmă la scăderea nivelului tensiunii arteriale.

Când consumați cardamom, este important să verificați cantitatea acestuia. Adăugați cardamom în mâncăruri sau deserturi. De asemenea, îl puteți folosi ca odorizant de gură sau îl puteți adăuga în ceai sau lapte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.