Sari la conținut

Condiții mizere rupte parcă dintr-un film de groază în acest spital pentru copii! Medic: „Nu negăm imaginile şi nici nu putem fi ipocriţi să prezentăm scuze”

Sursă foto: Monitorul de Botoșani

Din cuprinsul articolului

Spitalul Groazei a fost perfect expus de o mămică din județul Botoșani. Aceasta a expus pe rețelele sociale condițiile mizere în care sunt tratați copilașii internați în Spitalul Muncipal Dorohoi.

„Priviți Spitalul Dorohoi ce frumos are tot felul de gândaci pe aici în spital mizerie cât de mult se poate condiții nu sunt, apă caldă nici nu se pune vorba”, spune femeia în postare.

Totodată, aceasta s-a arătat nemulțumită de modul în care cadrele medicale au comunicat cu ea.

„Tu le zici de copil că are febra 39,5 și ea zice nu vezi că am treabă, așteaptă, am treabă. Am așteptat cu copilul arzând la ea doar să mă bage în seamă și, surpriză, niște algin pentru o febră aşa mare”, mai spune botoșăneanca potrivit monitorulbt.ro

„Să închidem pediatria nu putem”

Reprezentanţii unităţii sanitare recunosc deficienţele prezentate de pacientă, însă spun că situaţia actuală este cauzată de clădirea foarte veche.

„Noi nu putem nega acele imagini şi nici nu putem fi ipocriţi să prezentăm tot felul de scuze. Din păcate, situaţia este de aşa natură în momentul de faţă. Pavilionul este dat în funcţiune din 1985. Are 37 de ani. S-au făcut reparaţii în cursul anilor, dar tâmplăria este veche şi apar şi gândaci.

Noi am făcut dezinsecţie şi vineri şi luni. Facem de câte ori este nevoie, dar din păcate la ora actuală nu putem face mai mult.

Toată clădirea este prinsă într-un proiect de reabilitare totală, iar în toamna lui 2023 vom avea clădirea renovată. Până atunci ne descurcăm cum putem.

Să închidem secţia de pediatrie nu putem. Ar însemna să trimitem totul la Botoşani, într-o perioadă cu adresabilitate crescută.

Facem eforturi şi facem tot posibilul să tratăm pacienţii cât mai bine”, a spus medicul primar Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

De asemenea, managerul spitalului a solicitat note explicative de la tot personalul, legat de reclamaţia femeii privind comportamentul unei asistente.

„Copilul a fost tratat cum trebuie şi cu tot ce trebuie. Drept dovadă, a şi fost externat, cu starea ameliorată. În acel moment era un caz foarte grav în secţie şi atenţia personalului era îndreptată spre acel copil. Iar copilul doamnei nu avea în niciun caz febra atât de mare cum a afirmat dumneaei. Avem însă o anchetă internă şi vom lămuri toate aspectele”, a mai spus managerul Valerian Andrieş.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel