
Consumul acestei vitamine reduce riscul de deteriorare la persoanele în vârstă

Consumul acestei vitamine reduce riscul de deteriorare la persoanele în vârstă
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Madrid (UAM) și CIBER de Epidemiologie și Sănătate Publică (Ciberesp) dezvăluie că consumul de zinc prin dietă este asociat cu un risc mai scăzut de deteriorare a funcției fizice și sindrom de fragilitate la persoanele în vârstă.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 2.963 de adulți cu vârsta peste 65 de ani din Spania.
Te-ar mai interesa: Prof. Rafila: România are toate șansele să ajungă ...
Potrivit EFE, citat de RADOR, cercetătorii au descoperit că un aport „adecvat și suficient” de zinc printr-o dietă sănătoasă ar putea preveni deteriorarea fizică și progresia spre fragilitate, contribuind la îmbătrânirea sănătoasă, după cum se rezumă UAM într-o notă.
Crustaceele, carnea de vacă, şi alte tipuri de carne roşie sunt bogate de zinc. Nucile şi legumele sunt surse vegetale relativ bune.
Zincul din produsele pe bază de cereale integrale şi din proteine vegetale este mai puţin biodisponibil din cauza cantităţii lor mari de acid fitic, compus care inhibă absorbţia zincului.
Te-ar mai interesa: Ziua Internațională a Luptei Împotriva Bolilor Inf...
Acţiunea enzimatică a drojdiei folosită la fabricarea pâinii reduce nivelul de acid fitic. În consecinţă, pâinea integrală crescută conţine mai mult zinc biodisponibil decât pâinea integrală ne-crescută.
Doza medie zilnică de zinc alimentar este 9 mg / zi pentru femeile adulte şi 13 mg / zi pentru bărbaţii adulţi.
Exemple de alimentele care conțin zinc:
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.