Din cuprinsul articolului
Consumul de ciocolată ne ferește de multe afecțiuni și poate preveni anumite boli. Iată ce arată studiile, ce fel de ciocolată trebuie să consumăm și … câtă.
Iubitorii de ciocolată au parte de vești bune de la oamenii de știință, căci, potrivit studiilor, ciocolata fără cantităţi mari de lapte, zahăr şi alte arome,
cu un conținut de minimum 75% cacao, este un adevărat panaceu pentru sănătate datorită bogăţiei de antioxidanţi şi vitamine pe care le conţine.
Potrivit profesorului în nutriţie David Wolfe, ciocolata reprezintă antioxidantul numărul 1 în lume şi are toate motivele să afirme acest lucru.
Așadar, consumul moderat de ciocolată are multiple proprietăți, iată câteva dintre acestea.
Ciocolata conţine flavonoizi, antioxidanţi naturali cu multiple beneficii pentru inimă. Astfel, ciocolata ajută la reducerea tensiunii arteriale şi minimizarea riscului de formare a cheagurilor de sânge în ardere.
De asemenea, antioxidanţii din cacao sunt de 15 ori mai puternici decât cei care se găsesc în afine, considerate până nu demult cele mai bune alimente antioxidante.
Iată o altă veste bună: boabele de cacao sunt pline de vitamine importante şi minerale de care corpul tău are atâta nevoie pentru a funcţiona la capacitate maximă.
Printre vitaminele conţinute se numără vitamina A, B1, B2, B3, C, E, iar la minerale amintim prezenţa magneziului, calciului, fierului, zincului, cuprului, potasiului şi a manganului.
Comparativ cu alte alimente, cacao conţine una dintre cele mai mari cantităţi de magneziu (499mg/100 gr cacao pudra).
Acest mineral este esenţial pentru organsim pentru că ajută la dezvoltarea şi menţinerea sistemului muscular şi protejează sistemul nervos, ajută la întărirea oaselor şi păstrează la cote maxime sistemul imunitar.
Așadar, persoanele care consumă ciocolată sunt mai sănătoase și pentru că sistemul lor imunitar este mai puternic.
Probabil ai observat că atunci când mănânci ciocolată, starea ta de spirit se îmbunătăţeşte imediat şi zâmbeşti fără motiv. Ei bine, află că există, de fapt, un motiv pentru care ciocolata are acest efect asupra noastră.
Pe lângă catehine, izoflavone, antociane şi alte denumiri sofisticate de antioxidanţi, ciocolata mai conţine şi…resveratrol, un antioxidant despre care ai citit cel mai probabil în articole având ca temă vinul roşu.
Acesta se regăseşte însă şi în ciocolată şi stimulează producţia de endorfine şi serotonină, aşa numiţii hormoni ai fericirii, responsabili de starea noastră de bine, potrivit spitalulbuzau.ro.
Așadar, iată câte motive avem să consumăm ciocolată de bună calitate, cu o masă de cacao de minimum 75% și cu o cantitate redusă de zahăr. Atenție, însă: trebuie consumată moderat, nu în cantități industriale. Excesele nu fac bine, indiferent despre ce este vorba.
Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…
Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…
Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…
Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…
Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…
Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…