Sari la conținut

Consumul zilnic de oțet de mere: 4 efecte secundare despre care trebuie să ții seama

Consumul zilnic de oțet de mere: 4 efecte secundare despre care trebuie să ții seama.

Oțetul de mere este o băutură magică care are nenumărate beneficii pentru sănătate – de la pierderea în greutate până la gestionarea zahărului din sânge până la un control mai bun al colesterolului și hipertensiunii arteriale, poate face totul.

Cercetările sugerează că consumul regulat de oțet de mere poate evita riscul apariției mai multor afecțiuni cronice.

Cu toate acestea, nu aici se termină. Cealaltă parte a acestei povești sunt posibilele efecte secundare care pot apărea ca urmare a consumului prea mult și prea des. Așa cum un exces din toate este rău; exagerarea acestui amestec ar putea duce la complicații grave de sănătate, chiar dacă este consumată în concentrații mai mici.

Efectele secundare ale consumului zilnic de oțet de mere

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre posibilul risc de a bea oțet de mere în fiecare zi.

1. Eroziunea dinților: Consumul de oțet de mere în fiecare zi poate să nu fie neapărat un avantaj pentru sănătatea orală. Poate afecta negativ dinții, contribuind la eroziunea dentară în timp.

2. Dezechilibrul zahărului din sânge: Pacienții cu diabet zaharat – tip 1, tip 2 sau gestaționale – pot fi gestionați prin controlul greutății corporale și a nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, diabeticii trebuie să fie deosebit de atenți cu dozajul pentru a-i împiedica să se încurce.

3. Arsura la nivelul gâtului: Arsurile esofagiene sau arsurile gâtului sunt, de asemenea, o posibilitate majoră atunci când vine vorba de efectele secundare ale consumului excesiv de oțet de mere. Acestea pot provoca dureri severe și disconfort, iar dacă sunt consumate în formă concentrată, există și riscul de iritare a gâtului.

4. Tulburări digestive: De natură acidă, oțetul de cidru de mere poate duce și la tulburări digestive dacă este consumat în cantități mari și prea des. Gazele și balonarea sunt consecințele majore ale consumului regulat.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel