Sari la conținut

Copiii care suferă de astm au prioritate la vaccinarea anti-Covid

Medicamente pentru copii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Atenționare medici germani privind sănătatea copiilor

Copiii care suferă de astm au prioritate la vaccinarea anti-Covid.

Potrivit unui studiu realizat de revista The Lancet Respiratory Medicine, riscul de spitalizare în cazul infectării cu COVID-19 al copiilor care suferă de astm necontrolat este unul mult mai mare.
Tocmai de aceea, aceștia trebuie să aibă prioritate la vaccinarea anti-covid, relatează EFE, citat de Agerpres.

Studiul publicat de revista britanică a vizat un număr de 750.000 de minori cu vârste între 5 şi 17 ani din Scoţia (Marea Britanie), care au fost spitalizaţi în prealabil cu astm şi cărora li s-a prescris un tratament cu steroizi pe cale orală în ultimii doi ani.

Copiii care suferă de astm au prioritate la vaccinarea anti-Covid

Cercetătorii au recomandat ca vaccinarea în Marea Britanie a tinerilor cu vârste între 12 şi 17 ani să fie extinsă şi copiilor de peste cinci ani care suferă de astm.

„Este fundamental să înţelegem că minorii care au astm necontrolat au un risc mai mare de a suferi efecte grave ale îmbolnăvirii cu COVID-19, în contextul actualelor deliberări privind accesul prioritar la vaccinuri’”, a subliniat autorul principal al acestui studiu, Aziz Sheikh, profesor la Universitatea din Edinburgh.

Astmul este una dintre bolile cu cea mai mare incidenţă în rândul copiilor şi afectează peste 78 de milioane de minori cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani, conform datelor din 2019 studiate de revista ştiinţifică.

„Analiza noastră oferă prima evidenţă la nivel naţional a riscului de spitalizare pentru COVID-19 în rândul copiiilor de vârstă şcolară care suferă de astm necontrolat”, a mai spus expertul britanic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel