Sari la conținut

Flavia Groșan, recomandări pentru persoanele care suferă de astm. „Atenție la apocalipsa polenului!/ Învățam să ne gestionăm boala”

Flavia Groșan, recomandări pentru persoanele care suferă de astm. „Atenție la apocalipsa polenului!/ Învățam să ne gestionăm boala”.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), astmaticii sunt incluși pe lista persoanelor cu riscuri mai mari în caz de infecție cu noul coronavirus. În acest context, pneumologul Flavia Crișan a atras atenția că persoanele cu astm au suferit o agravare a propriei condiţii.

Flavia Groșan: „Este momentul bilanțului”

Într-o postare pe contul de Facebook a cabinelului său, medicul vorbește despre efcetele secundare ale pandemiei.

„Datorită viscolului care s a abătut asupra mea in ultima vreme, am neglijat pagina profesională.

Prietenul meu Covid, incet, incet devine istorie. Si da, împreuna cu dumneavoastră am făcut istorie. Multumesc oameni frumoși pentru ca mi-ati fost aproape. Singura mi-ar fi fost greu.

Sper ca toata lumea este bine. Am observat ca unii dintre dumneavoastră v-ati gestionat foarte bine pneumonia. Cu mult curaj.

Eu am făcut atât cat m-a dus mintea, la fel, cu mult curaj. Este momentul bilanțului. Contabilizăm pierderile si de ce nu, succesele. Mai șlefuim pe unde au rămas urme.

Anul trecut, sub spaima Covidului, v-ati neglijat astmul. Ma confrunt cu niște exacerbari cum nu am văzut de mult timp.

Flavia Groșan, recomandări pentru persoanele care suferă de astm

1. Scoatem din debara medicația.

2. Simptomaticii merg la medicul curant pentru evaluare.

3. Învățam sa ne gestionam boala. Separam tratamentul acut de cel de control.

4. Vai, faci dependentă la inhalatorii, o sa vi se spuna. Da, o sa faceți dependentă la fel ca si pentru medicația de diabet, hipertensiune, ischemie cardiaca, glanda si cate altele boli cronice. Exista boli cronice si in Pneumologie.

5. Vai, faci boală de inima. Vai, nu faci nimic. Avem alternative.

6. Mare grija. A se achiziționa camera de inhalare.

7. Atentie la apocalipsa polenului”, a scris Flavia Groșan pe contul său de Facebook.

Astmul este o afecțiune pulmonară cronică, des întâlnită, care în momentele acute produce dificultăți respiratorii ocazionale. Astmul afectează persoanele de toate vârstele, cu o frecvență mai mare în copilărie, dar poate să apară și la adulți. Din cauza faptului că este considerat o boală cronică, astmul este o afecțiune de lungă durată a căilor respiratorii superioare.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel