duminică, ianuarie 29, 2023

Un copil de 3 ani din Botoșani, comuna Albești, a ajuns de urgență la spital după ce a înghițit o monedă de 50 de bani. Părinții copilului au declarat că au sesizat dificultăți în respirație și au încercat să scoată moneda, dar nu au reușit.

Un copil de 3 ani a ajuns la spital

Îngrijorat de starea micuțului, tatăl a cerut ajutor la 112. La fața locului a fost direcționat cel mai apropiat echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. În același timp a fost trimisă în întâmpinarea echipajului SAJ și ambulanța de terapie intensiva mobila SMURD. La sosirea primului  medical, copilul era conștient.

Te-ar mai interesa: Bacteriile de pe limbă pot provoca infecții grave ...

La Stăuceni, echipajului Serviciului Județean de Ambulanta s- a alăturat medicul de pe SMURD – TIM, care a monitorizat starea parientului pe parcursul transportului la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani. Copilul a ajuns la spital conștient și stabil hemodinamic, conform realitateadebotosani.net

Anul trecut, la Botoșani, 251 copilași au ajuns la spital după ce au înghițit corpi străini.

Atenție la obiectele mici care pot fi înghițite de copilași sau băgate în nas!

Nu lăsați jucării de dimensiuni mici în preajma copiilor! Producătorii menționează această recomandare chiar pe ambalaj!

Nu lăsați niciodată medicamente, țigări, tutun, baterii și alte produse la îndemâna copiilor!

Nu lăsați la îndemâna celor mici boabe de mazăre, fasole, porumb, orice fel de semințe (miez sau coji) – copilul mic bagă în gură obiectele mici și riscă să le aspire în căile respiratorii.

Te-ar mai interesa: Ouă de găină la 8 lei bucata. Ce beneficii impresi...

Nu îi spuneți, niciodată, copilului dumneavoastră că pastilele sunt „bomboane” sau medicamentul sub formă de sirop este „dulceață”! În lipsa unui adult, ar putea să le caute și să le mănânce/bea.

Nu depozitați niciodată medicamente, produse de curățenie sau substanțe chimice în apropierea hranei. Pătrați-le doar în ambalajele originale și asigurați-vă că cel mic nu are acces la ele.

Te-ar mai interesa: Cum să controlezi colesterolul: 5 lucruri simple c...

Nu lăsați poșeta la îndemâna copilului! Acesta ar putea să găsească în ea obiecte mici precum bomboane, banuți, capace mici. Toate sunt periculoase pentru puști și pot provoca sufocare dacă le-ar înghiți.

‼Atenție la obiectele cu care se joaca copilul dumneavoastră și ce jucării primește!

Supravegheați în permanență copiii!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private