Sari la conținut

Nu te feri de grăsimi! Cori Grămescu. Grăsimile reglează sistemul imunitar, hormonal şi nervos

Nu te feri de grăsimi! Cori Grămescu. Grăsimile reglează sistemul imunitar, hormonal şi nervos.

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție a explicat pe pagina sa de Facebook cum se poate slăbi consumând grăsimi. Cunoscutul nutriționist a dezvăluit faptul că grăsimile nu sunt un rău absolut. Din contra, grăsimile reglează sistemul imunitar, hormonal și nervos.

„Când mi s-a spus prima dată că pentru a slăbi trebuie să mănânc grăsimi naturale am crezut că nu aud bine. Ani de zile mâncasem produse low-fat sau light, kilograme de piept de pui dezosat la grătar şi băusem litri de iaurt degresat. E drept că nici nu avusesem nişte rezultate spectaculoase în acest fel, mi-era tot timpul foame şi starea mea de energie era foarte scăzută.

🔸Un gram de grăsime are 9 kcal, unul de zahăr 4.

La un calcul simplist şi superficial cel mai eficient mod de a slăbi e să elimini grăsimile. Dacă aritmetica spune că un consum mai mic de energie duce la slăbire, din păcate organismul nostru nu ştie matematică.

🔸Grăsimile reglează sistemul imunitar, hormonal şi nervos.

Sunt responsabile de aspectul pielii, al părului, unghiilor dar şi de calitatea muşchilor şi vaselor de sânge; influenţează fundamental funcţionarea creierului – care este în proporţie de 70% format din grăsime. Formează cea mai mare parte a membranelor celulare, intră în structura celor mai importanţi hormoni din organism şi au un rol important în reglarea apetitului.

🔸Corpul tău are nevoie atât de grăsimi vegetale cât şi de grăsimi animale.

Grăsimile trebuie mâncate cât mai aproape de formă naturală, evitând grăsimile prăjite sau preparate termic la temperaturi mari, grătar”, este mesajul nutriționistului Cori Grămescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.