joi, ianuarie 27, 2022

Sistemul imunitar este scutul nostru, cel mai prețios aspect al sănătății noastre. Este armura care nu permite bolilor să se apropie.

Există multe modalități de a întări sistemul imunitar, însă unul dintre cele mai la îndemână a fost descoperit de cercetătorii științifici de la Universitatea din California de Sud.

Ei bine, nimic complicat, doar o pauză alimentară prelungită. Iată cum postul te poate ajuta să ții bolile la distanță.

Te-ar mai interesa: Ghidul nostru pentru un somn odihnitor în funcție ...

Potrivit cercetătorilor, două zile de post negru sunt capabile să regenereze întreg sistemul imunitar și să ajute organismul să combată infecțiile.

Cercetătorii sunt de părere că această metodă îi poate ajuta fantastic de mult în special pe pacienții oncologici și pe cei în vârstă.

Dacă stăm bine să ne gândim, această metodă este recomandată de milenii, iar bunicii noștri aveau o vorbă: cine nu ține post la tinerețe va ține regim la bătrânețe. Inițiații tuturor religiilor postesc atunci când doresc să se purifice. Așadar, descoperirea cercetătorilor americani vine doar ca o completare a înțelepciunii marilor inițiați.

Te-ar mai interesa: Psihicul dărâmă orice BARIERĂ. Medic ATI: „Poate s...

Cercetătorii au verificat efectele postului negru de două zile în decursul a șase luni, atât la oameni, cât și la șoareci de laborator.

În ambele cazuri, perioadele îndelungate de nealimentare au dus la o scădere considerabilă a celulelor albe.

La șoareci, după fiecare perioadă de post negru se producerea o regenerare rapidă a celulelor albe, ceea ce înseamnă o înnoire a sistemului imunitar.

Te-ar mai interesa: S-a aflat! Sacrificiul pe care l-a făcut Sandra Iz...

Valter Longo, gerontolog și profesor de științe la Universitatea din California de Sud, a declarat: ”Postul dă undă verde celulelor stem să se înmulțească și să reclădească întregul sistem imunitar.

Vestea și mai bună este că organismul poate astfel să se lepede de componentele defecte, vechi, ineficiente în timpul postului. Dacă faci asta după ce sistemul imunitar este serios afectat de îmbătrânire sau chimioterapie, perioadele de post intermitent pot efectiv să genereze un sistem imunitar nou”, a mai adăugat profesorul Longo.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre copiii cu nevoi speciale! Câte ore...

Datele studiului semnalează în timpul perioadelor de post intermitent și scăderea notabilă a hormonilor IGF-1, legați de îmbătrânire, progresie tumorală și risc de cancer.

Mai mult, o clinică a probat efectele postului de 72 de ore la pacienții aflați sub chimioterapie și au constatat că au fost mult mai protejați împotriva toxicității tratamentului.

”Chimioterapia salvează vieți, dar vine cu zdruncinări serioase ale sistemului imunitar, iar studiul arată că efectele chimioterapiei pot fi tolerate mai ușor de pacienții oncologici care țin post intermitent”, spune Tanya Dorff, profesor la universitatea californiană USC.

Te-ar mai interesa: Vaccinul anti-covid a împărțit lumea în două. Cine...

Cercetătorii spun că sunt necesare studii suplimentare și că decizia unui post intermitent trebuie luată doar la indicațiile medicului curant, în a cărui observație vă aflați.

Pentru persoanele sănătoase, postul intermitent a devenit un stil de viață din ce în ce mai popular, cu efecte benefice dovedite.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private