Categories: Ştiri sănătate

Coronavirus în Europa: de ce al doilea val pandemic este mai rău decât primul?

La începutul pandemiei, Europa de Est a reușit să se mobilizeze în lupta cu virusul SARS-CoV-2, spre deosebire de statele din Vestul Europei. Cu toate acestea, ce s-a schimbat în strategia și mentalitatea oamenilor și care au fost motivele repercusiunilor cauzate de al doilea val pandemic?

Europa de Est a fost lăudată pentru faptul că a fost exemplară în timpul primului val al pandemiei, potrivit Rador. Prin introducerea unor măsuri de prevenire foarte stricte din timp, țările din regiune au înregistrat semnificativ mai puține decese legate de COVID decât statele din Europa de Vest. toate acestea, spun unii, se datorează economiei care nu ar fi putut face față unui aflux de bolnavi, ceea ce a dus la impunerea rapidă a măsurilor de prevenire. De asemenea, se consideră că ordinea poate fi explicată prin cultură, oamenii fiind dispuși să respecte regulile ca urmare a regimului comunist. Totuși, experiența pandemiei din Europa de Est a fost dramatic diferită în această toamnă. Toate țările din regiune au înregistrat creșteri semnificative ale cazurilor și deceselor în al doilea val pandemic.

Europa de Est a reușit să aibă o rată mai scăzută de infectare și deces datorită „avansului” obținut față de Europa de Vest. Acest avans constă în reacția rapidă pe care au avut-o țările din estul Europei. Acestea state au introdus măsuri stricte încă de la începutul pandemiei, când erau foarte puțin afectate iar virusul nu a infectat prea multe persoane. Spre deosebire de Europa de Est, statele din vestul Europei au introdus măsurile mult prea târziu, când virusul afectase o mare parte din populație. Din acest motiv, deși erau la fel de stricte, măsurile nu au avut aceleași efecte în toată Europa.

Ce s-a schimbat în al doilea val pandemic?

Cu toate acestea, al doilea val a afectat Europa de Est în mod neașteptat. După relaxarea restricțiilor din primăvară, cazurile au crescut substanțial, iar țările din estul Europei au opus rezistență când a venit vorba de reimpunerea măsurilor. Astfel, au reușit să repete greșeala făcută de statele din vestul Europei, adoptând restricții când rata de infectare era mult prea avansată.

Astfel, se explică modul în care al doilea val a avut repercusiuni mult mai grave pentru statele din Europa. Cunoscând aceste lucruri, măsurile de restricție ar trebui respectate conform indicațiilor pentru a evita pericolul apariției unui alt val pandemic, cu atât mai mult în contextul sărbătorilor de iarnă.

 

 

Recent Posts

Se dau BANI DE LA STAT! Persoanele care vor primi 3500 lei lunar. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea care prevede majorarea indemnizației pentru veteranii de război…

18 minute ago

RUGĂCIUNE puternică ce trebuie rostită în a doua zi de Paşti pentru NOROC şi SĂNĂTATE

Luni, pe 6 mai 2024, creștinii sărbătoresc a doua zi de Paște și totodată prima…

48 de minute ago

O nouă interdicţie alimentară decisă de UE! Produse care duc la cancer și infertilitate

Uniunea Europeană a decis să interzică anumite arome cu gust de afumat utilizate de industria…

o oră ago

ANM dă alerta: Un nou val de frig, VREMEA se răceşte din nou!

Meteorologii anunţă un nou val de frig, după câteva zile cu soare și temperaturi asemănătoare…

2 ore ago

Pensionarii care vor avea o creștere de până la 1.600 de lei după recalculare. Câți ani au lucrat?

Normele de aplicare a noii legi a pensiilor, care cuprind condițiile de acordare, stabilire și…

2 ore ago

Legumele pe care trebuie să le consumi OBLIGATORIU la masa de Paște. Medic: „Detoxifică ficatul”

Mesele de sărbători sunt pline de bucate tradiționale, însă doua legume nu ar trebui să…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic