sâmbătă, octombrie 1, 2022

Coronavirus în România, 23 Februarie. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele ore! Grupul de Comunicare Strategică a comunicat datele momentului.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 11.477 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 119 decese, dintre care 9 anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar mai interesa: Mineralul esențial pentru buna funcționare a creie...

Ministrul sănătăţii estimează că în aproximativ trei săptămâni, raportările zilnice privind cazurile noi de COVID ar putea fi de ordinul sutelor, nu al miilor, cum se întâmplă acum.

Alexandru Rafila speră ca Sărbătorile de Paşti să poată fi celebrate fără restricţii sanitare, iar prima măsură de relaxare ar urma să fie renunţarea la obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţii deschise.


Primă țintă ar trebui să fie scăderea sub 50% a gradului de ocupare a paturilor

Ministrul atrage atenţia însă că numărul internărilor ar trebui să se reducă semnificativ, pentru a începe relaxarea:

Alexandru Rafila: În ceea ce privește numărul de cazuri de la terapie intensivă, o primă țintă ar trebui să fie scăderea sub 50% a gradului de ocupare a paturilor, adică sub 900 de cazuri și, bineînțeles, acest lucru să fie corelat cu un trend descrescător.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre palpitații și tiroidă. Un medic ca...

În prezent, în secţiile ATI sunt 1100 de persoane, potrivit datelor prezentate de autorităţi. Alexandru Rafila a mai precizat că în acest moment nu se pune problema unui nou val al pandemiei de COVID în România.

Interesul pentru vaccinarea anti-COVID-19 se menține extrem de redus în țara noastră. Doar 1.000 de persoane au făcut prima doză în ultimele 24 de ore.

În prezent, 8 milioane de români au schema inițială de vaccinare completă, iar 2,5 milioane au făcut și doza booster.

Te-ar mai interesa: Cele mai bun surse naturale de melatonină, hormonu...

Medicii atrag continuu atenția că vaccinul protejează față de formele grave de COVID-19, dar mai ales față de deces. Astăzi, România a înregistrat cel mai mare număr de decese asociate acestei boli de la finalul lunii noiembrie, anume 215, informează RRA.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private