vineri, august 12, 2022

Coronavirus în România, 22 Februarie. Au fost raportate cifrele negre ale zilei! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore.

Tulpina Delta a coronavirusului nu a mai fost identificată în ţara noastră, însă a crescut procentul cazurilor de infectare cu noua sub-variantă a Omicron, cea care este analizată în această perioadă de specialiştii din întreaga lume.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 14.775 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 215 decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar mai interesa: Top alimente bogate în IOD. Asigură-te că le consu...

Concluzia aparţine unui lanţ de clinici private care secvenţiază constant probe recoltate de la persoane infectate cu coronavirus.

46 de cazuri de COVID cu noua sub-variantă Omicron

Specialiştii MedLife au identificat 46 de cazuri de COVID cu noua sub-variantă Omicron, denumită BA.2, şi niciun caz de infectare cu tulpina Delta în ultimul lot, de 171 de probe secvenţiate.

Este pentru a doua oară la rând când Delta nu mai este prezentă la secvenţiere, ceea ce confirmă faptul că tulpina care a generat valul din toamnă al pandemiei a fost înlocuită acum de Omicron.

Medicii semnalează că într-un interval de două săptămâni, procentul probelor identificate cu sub-varianta BA.2 a crescut de la 3% la 27% pe loturile studiate, însă deocamdată nu se constată vreun impact asupra evoluţiei numărului de cazuri la nivel naţional.

Te-ar mai interesa: Îngropat de viu la o petrecere. Cum a reușit să sc...

Studiul confirmă ritmul accelerat de răspândire a acestei subvariante Omicron, însă, dincolo de gradul ridicat de transmitere şi de răspunsul limitat la vaccin, se pare ca BA.2 se aseamănă cu tulpina Delta în ceea ce priveşte severitatea bolii, având capacitatea de a provoca forme mai grave.

Coordonatorul studiului precizează că rămâne de văzut dacă această sub-variantă va prelungi valul cinci al pandemiei.

Te-ar mai interesa: Vedeta lunii SEPTEMBRIE: zodia care va avea noroc ...

Identificată iniţial la finalul anului trecut în Africa de Sud, subvarianta BA.2 este mai greu de descoperit în testele de screening, iar specialiştii din întreaga lume analizează acum impactul acesteia, în condiţiile în care s-a constatat că unele antivirale şi anticorpii monoclonali nu tratează formele de COVID generate.

Sunt încă multe aspecte de clarificat, mai ales că în unele state nu au fost raportate modificări privind gravitatea cazurilor, în timp ce altele au semnalat creşterea procentului de forme grave, comparabil cu situaţia din valul generat anul trecut de varianta Delta, informează RRA.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci pentru ca el să nu te uite nici...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private