vineri, noiembrie 27, 2020
Elena Oceanu

Coronavirusul a fost doar o alarmă falsă globală? Mai mulți specialiști medicali externi, la comanda Ministerului de Interne de la Berlin, au realizat un document în care denunță măsurile adoptate de autoritățile germane împotriva noului coronavirus, potrivit capital.ro. 

Cele mai controversate pasaje ale documentului vorbesc despre faptul că pericolul reprezentat de COVID-19 a fost supra-estimat, iar noul coronavirus nu depășește nivelul considerat normal în ceea ce privește amenințarea sănătății publice.

Raportul pune accent pe ”consecințele numeroase și grele ale măsurilor Corona”, atrăgând atenția asupra gravității situației: mai mulți oameni au murit din cauza măsurilor adoptate de Guvern împotriva noului coronavirus decât cei care au fost efectiv uciși de COVID – 19.

Iar scandalul este abia la început, date fiind acuzațiile privind faptul că sistemul de sănătate din Germania a amânat intervenții chirurgicale care ar fi putut salva vieți și a întârziat ori redus tratamentul pacienților care nu erau suspectați sau suferinzi de noul coronavirus, scrie globalresearch.ca.

Coronavirusul a fost doar o alarmă falsă globală?

Inițial, guvernul german a încercat să minimalizeze importanța raportului, catalogându-l ca ”opera unui singur angajat”, iar conținutul documentului ar fi fost doar o ”opinie personală”.

Dar documentul de 93 de pagini intitulat ”Analiză a Crizei de Management” a fost întocmit de un grup de oameni de știință numit de ministrul de Interne de la Berlin și compus din experți medicali externi provenind de la mai multe universități germane. Citiți articoll în întregime pe capital.ro.

Parteneri