sâmbătă, martie 25, 2023

Un reprezentant al OMS a făcut o declarație care s-a viralizat în întreaga lume. Era vorba de faptul că noul coronavirus nu se transmite de la persoanele asimptomatice.

Această ipoteză nu apare pentru prima dată, mai existând și alte voci acreditate care au vehiculat ideea.

Dar acum ea a fost diseminată chiar de un reprezentant OMS. Însă organizația a revenit în câteva ore cu rectificarea.

Te-ar mai interesa: Premieră medicală mondială: Un pacient complet orb...

Ba chiar a organizat marți o conferință specială în acest sens, la sediul OMS, pentru a aduce clarificări vizavi de informația apărută anterior a doctorului Maria Van Kerkhove.

Aceasta a revenit, explicând marți că s-a bazat doar pe două sau trei studii nepublicate și că a fost vorba despre o „neînțelegere”.

„Răspundeam la o întrebare, nu vorbeam pe baza politicilor OMS”, a spus ea, marți, potrivit The New York Times.

În cadrul declarației de marți, epidemiologul Maria Van Kerkhove a mai spus că există alte studii care arată că rata pacienților fără simptome și capabili să împrăștie virusul variază între 16 și 40%.

Te-ar mai interesa: O dietă bogată în magneziu scade riscul de demenţă...

Potrivit sursei citate, rămâne în continuare în vigoare ideea că multe lucruri care credem că sunt valabile despre coronavirus se pot schimba. Până acum s-au dovedit să funcționeze distanțarea fizică și purtarea măștilor, chiar și de către persoanele care nu se simt bolnave.

„Se pare că este rar ca un individ asimptomatic să transmită mai departe virusul. Vrem să ne concentrăm pe cazurile simptomatice”, declara luni Maria van Kerkhove, epidemiolog OMS, într-o conferință de presă.

Te-ar mai interesa: Vindecări miraculoase de boli grele făcute de Arse...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private