joi, iunie 1, 2023

Cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin, prezice când ne vom întoarce la normalitate, cu ajutorul vaccinului. Pfizer a anunțat recent, împreună cu BioNTech, vaccinul împotriva Covid-19, cu o eficiență de 90%.

Potrivit BBC, Ugur Sahin, creatorul vaccinului anti-Covid-19, susține că ne vom întoarce la normalitate iarna următoare. Impactul vaccinului va atinge apogeul la vară, când are șansa de a reduce cazurile cu 50% la nivel global.

Într-un interviu, el a precizat că vaccinul va reduce atât transmiterea de la persoană la persoană, cât și simptomele manifestate de cei infectați.

”Sunt încrezător că transmiterea de la persoană la persoană se va reduce semnificativ cu un astfel de vaccin eficient. Poate nu 90%, însă cel mai probabil 50%. Totuși, nu trebuie să uităm că până și acest procent rezultă în reducerea semnificativă a răspândirii pandemiei”, a declarat Ugur Sahin.

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Căsătoria poate preveni diabet...

După ce companiile Pfizer și BioNTech au anunțat primul vaccin eficient, John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, a susținut că ne vom întoarce la normalitate până la primăvară. Cu toate acestea, Ugur Sahin spune că va dura ceva mai mult timp.

Dacă totul va decurge conform așteptărilor, vaccinul se va distribui la sfârșitul anului sau în primele săptămâni ale anului 2021. Ugur Sahin a declarat că scopul este să livreze 300 de milioane de doze la nivel global. Acestea vor fi folosite până în aprilie, ”ceea ce ne va permite să facem o diferență”.

Impactul semnificativ va fi resimțit mai târziu, însă.

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...

”Vara ne va ajuta din acest punct de vedere, întrucât  rata de infectare se va reduce treptat pe timpul verii și este absolut esențial să obținem o rată de vaccinare semnificativă înainte toamnă sau iarnă”, adaugă Sahin.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private