Sari la conținut

Pfizer și BioNTech urmează să distribuie 300 de milioane de doze de vaccin Uniunii Europene

pfizer

Pfizer și BioNTech vor distribui Uniunii Europene 300 de milioane de doze de vaccin, după contractul încheiat de Comisia Europeană.

Potrivit digi24.ro, Comisia Europează a încheiat un contract cu companiile Pfizer și BioNTech pentru achiziția vaccinului anti-Covid-19. Vaccinul de la Pfizer are o eficacitate de 90% și va urma distribuirea a 300 de milioane de doze către Uniunea Europeană.

Vaccinul se va distribui în două tranșe, prima fiind de 200 de milioane de doze. Dacă formula se dovedește a fi eficientă și sigură, contractul se poate extinde pentru achiziția a 100 de milioane de doze în plus.

 

„Sunt foarte fericită să anunț înțelegerea încheiată azi cu companiile Pfizer și BioNTech de achiziție a 300 de milioane de doze de vaccin. Cu acest al patrulea contract ne asigurăm un portofoliu solid de vaccinuri-candidat, cele mai multe dintre ele aflate într-o fază avansată de testare. Odată ce vor fi autorizate, vor fi livrate imediat și astfel vom fi mai aproape de o soluție durabilă pentru această pandemie”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, după cum se prezintă în comunicat.

Deși Comisia Europeană a mai încheiat contracte cu AstraZeneca, Sanofi și Johnson & Johnson, întelegerea cu Pfizer a fost concluzionată ca urmare a eficienței produsului. Vaccinul a trecut cu succes testele clinice. Cu toate acestea, datele despre siguranța vaccinului vor fi publicate la sfârșitul lunii.

Distribuirea și condițiile optime de depozitare

Distribuirea produsul va întâmpina dificultăți, însă, susțin specialiștii. Depozitarea se face numai în condiții optime, la o temperatură de minus 70 de grade Celsius. Acest lucru poate fi o provocare pentru țările din Asia și Africa, unde clima este caldă. De asemenea, infrastructura deficitară poate influența substanțial transportul către aceste țări.

Autoritățile se vor confrunta, pe de altă parte cu populația sceptică. Unele persoane se împotrivesc vaccinării, ceea ce poate afecta eforturile combaterii pandemiei. Pentru a obține o imunitate de grup, majoritatea populației trebuie să fie vaccinată simultan. În caz contrar, oamenii vor continua să se infecteze și să răspândească virusul. Numai imunitatea majoritară poate avea un efect pozitiv în combaterea pandemiei pe termen lung.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel