joi, august 5, 2021

Avertisment din partea liderilor sănătății: situația este cu mult mai gravă decât ne imaginăm! Dacă nu respectăm aceste lucruri, covid-19 va face și mai multe victime!

Liderii sănătății îi roagă pe

oameni să asculte: COVID-19 se răspândește mai repede ca niciodată și vor muri mai mulți oameni

Cazurile COVID-19 se dezlănțuie din nou în California și în toată S.U.A., iar experții în sănătate publică și medicii de terapie intensivă lucrează din greu pentru a convinge oamenii că acest sezon de sărbători este cel mai periculos moment de la începutul pandemiei.

Ceea ce pare să conducă la cel mai rapid vârf în cazurile COVID-19 sunt micile adunări ocazionale, în special adunări în interior – cum ar fi cine între două sau trei cupluri.

Experții în sănătate publică, precum Brad Pollock, președintele

Departamentului de Științe ale Sănătății Publice al UC Davis, își fac griji că prea mulți oameni reduc riscurile reale și au reluat strângerea în interior – unde apropierea fizică și fluxul limitat de aer îmbunătățesc foarte mult transmiterea coronavirusului.

„Oamenii au avut această idee falsă că nu este atât de periculos”, a spus Pollock. „Dar rata infecțiilor este mult mai ridicată decât cea pe care am văzut-o în aprilie.”

Unul dintre motivele pentru noul val este că mulți oameni s-au săturat de precauții, a spus el, chiar dacă li se prezintă dovezi științifice care arată

că purtarea măștilor și păstrarea unei distanțe sociale de 2 metri  încetinește infecțiile și salvează vieți.

Avertisment din partea medicilor

„Dacă nu putem convinge oamenii să-și schimbe comportamentul, mulți, mulți mai mulți oameni se vor infecta”, a spus Pollock. „Dacă acest lucru continuă, vom avea decese precum nu le-am văzut”.

„Avem nevoie ca oamenii să ia acest lucru în serios”, a spus Pollock. „Fă ceea ce trebuie pentru familia ta și prietenii tăi. Nu călătoriți. Nu vă vizitați mama și tatăl. Nici măcar nu dați petreceri mici. Având o mare parte din virus în comunitate, orice

întâlnire cu oameni din afara gospodăriei este extrem de riscantă în acest moment ”.

Ultimele stiri

Parteneri