luni, octombrie 3, 2022

Un nou oraș în carantină. Numărul crescut de cazuri de covid-19 implică măsuri drastice. În această dimineață la ora 5, Sibiul a intrat în carantină. Mâine dimineață, cinci orașe din județul Alba printre care și Alba Iulia vor intra în carantină.

Intrările și ieșirile din oraș sunt strict interzise, iar polițiștii au format cu această ocazie filtre de control. Oricine va dori să intre sau să iasă va trebui să își justifice deplasarea prin declarație  pe propria răspundere sau cu adeverința de la angajator.

Te-ar mai interesa: Bahmuțeanu vrea un copil noul soț. Cât mai așteapt...

Șoferii care nu sunt din zonă, pot tranzita localitățile carantinate, cu condiția să nu oprească în interiorul lor.

Raed Arafat, şeful DSU: ”În acest weekend şi în fiecare weekend după asta este închiderea magazineleor şi a mallurilor pe toată durata weekendurilor, cu excepţia magazineleor care vând alimente, lucruri esenţiale, pieţelor, farmaciilor. Pe durata stării de carantină magazinelel se vor închide la orele 20:00 în loc de 21:00″.

Constantin Roşca, şeful UPU Sibiu: “Capacitatea de absorbţie a spitalului este aproape la limită, facem eforturi deosebie cu conducerea spitlalului, cu toate oficialităţile implicate să găsim soluţii. Dacă nu înţelegem că aceste măsuri sunt făcute pentru binele general, muncim degeaba. Noi facem eforturi supraomeneşti, lucrăm 24 din 24.”

Te-ar mai interesa: Medic: Este cel mai prost obicei alimentar. Duce l...

Raed Arafat: “Pentru noi, municipiul Sibiu, cu incidență de 11 la mie, deja nu mai vorbim de focar. Vorbim de transmitere comunitară intensă deja”.

În Alba-Iulia, rata de incidență este de 10,12. De mâine se instituie carantina

Nicolae Albu, prefect Alba: “Măsurile care dacă sunt unele restrictive nu este oprită nicio activitate normală. Pentru toate activităţile esenţiale există o prevedere în hotărârea de carantinare”.

Marius Giurea comandant IJJ Alba: “Va fi un efort comun cu fiecare cetăţean pentru a putea să avem rezultate spontane”.

Te-ar mai interesa: Aceste simptome pot fi semnele unei boli incurabil...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private