miercuri, septembrie 28, 2022

Dumitru Constantin-Dulcan, printre cei mai bine vânduți scriitori în 2020. „Creierul și Mintea Universului”, în ediție digitală

Dumitru Constantin-Dulcan este un reputat medic neurolog și psihiatru român. Acesta a devenit cunoscut publicului larg ca autor al unor cărți despre raportul dintre spiritualitate și știință. Una dintre cele mai cunoscute cărți ale domniei sale este „Inteligența Materiei”, distinsă în 1992 cu Premiul „Vasile Conta” al Academiei Române.

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să dormi neîntrerupt toată noaptea....

Compania de Librării București a realizat o analiză de vânzări pe anul 2020. A reieșit că cea mai vândută carte din sfera cărților de nonficțiune semnate de autori români este „Creierul și Mintea Universului” de Dumitru Constantin-Dulcan, apărută în 2019 la Editura Școala Ardeleană.

Dat fiind interesul crescut pentru această lucrare, editura vine în întâmpinarea cititorilor cu ediția digitală a volumului, care se găsește pe site-ul editurii.

Dumitru Constantin-Dulcan, printre cei mai bine vânduți scriitori în 2020. „Creierul și Mintea Universului”, în ediție digitală

„Avem cu toţii loc pe planeta noastră albastră dacă, în loc să o exploatăm, s-o agresăm, o vom trata civilizat, aşa cum noi înşine dorim să fim trataţi de către cei lângă care trăim. Avem nevoie de un model social care să nu fie în contradicţie, aşa cum a fost în întreaga istorie a omenirii şi continuă să fie, cu biologia noastră, cu psihologia noastră, cu pământul care ne este leagăn şi cu universul care ne-a creat, dacă vrem să mai avem un viitor. Am speranţa că, aşa cum omenirea a creat căile de autodistrugere, va găsi şi înţelepciunea de a se salva.

Te-ar mai interesa: Diabet: ceaiul comun care poate controla glicemia ...

Concluzia esenţială care se desprinde din comentarea tuturor temelor abordate este aceea că suntem cu toţii rezultatul unei raţiuni care traversează întreaga existenţă de la astre până la ultimul grăunte de nisip.

Avem cu toţii o singură raţiune: aceea de a fi în acord cu intenţia primă a creaţiei – indiferent de modul în care ne interpretăm originea.

Dispunem acum de argumente ştiinţifice prin care înţelegem că nu suntem singuri într‑un univers indiferent şi rece la patimile şi suferinţele noastre, că nu ne‑am născut întâmplător, ci cu un rost bine precizat.

Te-ar mai interesa: Testul degetelor de la mâini. Semnul care arată că...

Fiecare dintre noi îşi ocupă locul său în Univers, în virtutea unei gândiri înscrise dincolo de noi. Acest rost ne conferă motivaţia de a fi şi calea de eliberare, de salvare.
Avem nevoie de o nouă conştiinţă, o nouă gândire, o nouă paradigmă, o nouă spiritualitate.

În fiecare clipă, cu fiecare gând pe care îl avem, cu fiecare acţiune, pledăm pentru viaţă sau pentru moarte. Alegerea ne aparţine.

Respectul pentru valorile etice, pe care se sprijină însuşi Universul, nu mai reprezintă o simplă convenţie socială, ci o condiţie vitală a propriei existenţe, înscrisă în structura noastră biologică, în ADN‑ul nostru.
Niciodată până la aceste studii de Neurofiziologie de la cumpăna dintre secolul trecut şi cel în care ne aflăm nu am avut o motivare ştiinţifică a Binelui şi Răului provocate nouă înşine, semenilor noştri şi mediului cosmic şi ambiant printr‑un simplu gând.

Te-ar mai interesa: Cancer pancreatic: simptomul DUREROS care indică o...

Am fost aşezaţi în acest punct din Galaxie, alături de luceferi, cum le spunea genialul nostru poet, oferindu‑ni‑se toate instrumentele de care avem nevoie pentru a prospera şi a înflori, nu pentru a ne ucide. Trebuie doar să vrem. Trebuie doar să cedăm din orgoliul nostru, atât de puţin, pentru a câştiga atât de mult.
Fizica actuală ne spune că suntem atât de indisolubil conectaţi unii cu alţii prin fire şi forţe invizibile, încât nu putem decât ori să evoluăm împreună, ori să dispărem împreună.
Vreau să cred în înţelepciunea de pe urmă, alegând viaţa” (Dumitru Constantin-Dulcan)

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Acesta e singurul supliment pe ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private