vineri, august 12, 2022

10 reguli pentru o siluetă de vis. Medic nutriționist. „O dietă echilibrată este regimul de întreținere pe viață”.

Majoritatea persoanelor care vor să piardă din greutate află, în timp, că nu pierderea efectivă a kilogramelor e cea mai grea parte. Ci încercarea de a rămâne slabă, odată ce ai reușit să ajungi la silueta visată.

Pentru păstrarea siluetei mult-dorite, toți nutriționiștii recomandă păstrarea unor reguli alimentare de bază. Medicul nutriționist Mihaela Bilic consideră că, pentru a ține kilogramele nedorite departe, e nevoie de o dietă echilibrată. Care să devină un regim de întreținere pe viață.

Te-ar mai interesa: Medic român: „Luați, preventiv, câte o capsulă din...

„O dietă echilibrată este regimul de întreținere pe viață, trebuie să continuați să aplicați principiile sănătoase de alimentație zi de zi dacă vreți ca kilogramele în plus să nu se mai întoarcă niciodată. Trebuie să se evite grăsimile, prăjelile, zahărul. Mâncatul cu măsura și prezența celor 3 mese principale fără alte „ciuguleli” suplimentare sunt reguli de bun simț care trebuie să constituie în final un mod de viață”, este de părere dr. Mihaela Bilic.

10 reguli pentru o siluetă de vis. Medic nutriționist. „O dietă echilibrată este regimul de întreținere pe viață”

În lupta cu kilogramele în plus, adesea tinzi să sari niște etape. Înfometarea ți se pare calea cea mai scurtă, deși anevoioasă. Dar, dacă vrei să fii și sănătoasă și să arăți și bine, trebuie să respecți câteva reguli alimentare de bază. Află de la medicul nutriționist Mihaela Bilic decalogul pentru un regim de întreținere pe viață.

Te-ar mai interesa: Masacrul de la Bascov a fost premeditat! Detalii t...

 1. Consumă zilnic legume proaspete

Dr. Bilic te sfătuiește să consumi legume proaspete în cantitățile dorite de tine. Deoarece sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, apă. Mai mult de atât, având foarte puţine calorii, legumele nu îţi vor afecta silueta.

2. Împrietenește-te cu produsele din făină integrală

De fiecare dată când alegi pâine, paste sau alte produse făinoase asigură-te că optezi pentru cele din făină integrală. Nutriționistul susţine că aceste produse au un conţinut ridicat de fibre, vitamina E şi minerale. Mihaela Bilic te sfătuiește să consumi, de exemplu, pâinea neagră în locul celei din făină albă rafinată.

Te-ar mai interesa: Făcute la 12 noaptea, 12 mătănii către Maica Domnu...

3. Consumă săptămânal leguminoase

Este recomandat să consumi în fiecare săptămână leguminoase, cum ar fi lintea, năutul, mazărea, fasolea boabe. Pe lângă faptul că au un gust minunat, acestea sunt foarte bogate în proteine vegetale şi fitonutrienţi.

4. Încearcă să limitezi consumul de sare şi produse sărate

Nu este recomandat să exagerezi cu anumite produse care au în conţinutul lor foarte multă sare. E vorba de produse pe care sigur le ai în frigider și de la care cu greu te poți abține. Printre aceste produse se numără: mezelurile, afimăturile, produsele de patiserie, brânzeturile fermentate. De asemenea, încearcă să înlocuieşti sarea cu diverse mirodenii în preparatele gătite.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: trei semne p...

10 reguli pentru o siluetă de vis. Medic nutriționist. „O dietă echilibrată este regimul de întreținere pe viață”

5. Elimină zahărul şi înlocuieşte-l cu fructe

În locul deserturilor din comerţ pe care le iei ca gustare este de preferat să alegi fructele proaspete.

6. Mâncarea gătită acasă e cea mai bună. Limitează consumul alimentelor gata preparate din comerţ

Dr. Bilic avertizează cu privire la aceste produse care pot să conţină o cantitate exagerată de sare, zahăr sau grăsimi. Este de preferat să găteşti acasă, într-un mod cât mai simplu.

7. Consumă zilnic produse lactate slabe

Laptele proaspăt, iaurtul, brânza de vaci sunt câteva dintre opţiunile pe care le recomandă dr. Bilic ca fiind principala sursă de calciu.

Te-ar mai interesa: Vremuri bune pentru aceste zodii: Care sunt nativi...

8. Consumă în fiecare săptămână peşte gras

Încearcă să consumi două porţii de peşte în fiecare săptămână. Somonul, macroul, sardinele, anşoa, heringul sunt bune surse de acizi graşi omega 3, minerale şi proteine.

9. Evită alimentele nesănătoase

Prăjelile, produsele de tip fast-food, deserturile din comerţ şi chipsurile sunt câteva dintre alimentele de care trebuie să te fereşti şi să le consumi foarte rar.

10. Ţine post o zi pe săptămână

Propune-ţi ca măcar o zi pe săptămână să nu consumi produse de origine animală (lactate, ouă, carne). În locul acestora poţi să alegi un meniu diversificat de legume, fructe şi cereale integrale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private