marți, noiembrie 30, 2021

Număr de infectări din ce în ce mai mare în Olanda, țară cu 83% rată de vaccinare. Guvernul olandez ar putea impune noi restricţii antiepidemice pentru a reduce presiunea asupra spitalelor confruntate

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

cu tot mai mulţi pacienţi cu COVID-19, a indicat luni ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge, transmite Reuters.

Numărul de infectări cu coronavirus se află în creştere de o lună şi a atins în ultimele zile cel mai ridicat nivel înregistrat după luna iulie, după ce majoritatea măsurilor de distanţare socială au fost eliminate la sfârşitul lui septembrie.

Un nou val de infectări în Olanda

Noul val de infectări a mărit numărul de pacienţi în spitale mai rapid decât se anticipa şi multe spitale deja reduc din nou serviciile medicale obişnuite pentru a trata cazurile de COVID, a arătat ministrul sănătăţii.

Te-ar mai interesa: Jurnalist ieșean, efecte secundare grave după a do...

Guvernul a cerut grupului său de experţi în sănătate să recomande posibile noi măsuri, urmând să decidă asupra politicii sale pe data de 2 noiembrie, a spus De Jonge, fără a preciza opţiunile luate în considerare.

‘Nu este uşor să fie găsite noi măsuri care funcţionează, pentru că mai ales persoanele nevaccinate sunt cele care necesită îngrijire, care au cel mai mare risc de a se infecta şi de a-i infecta pe alţii’, a explicat el.

85% vaccinați cu schema completă

Guvernul a relaxat majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 pe 25 septembrie şi a introdus un certificat

Te-ar mai interesa: Este Omicron o variantă mai agresivă? Mai are rost...

sanitar care face dovada vaccinării sau a unui test negativ recent, şi care este cerut pentru accesul în baruri, restaurante, cluburi sau la evenimente culturale, potrivit Agerpres.

Între timp, numărul de infectări a crescut, duminică fiind anunţate 6.350, cu 75% în plus faţă de aceeaşi zi a săptămânii anterioare. Totodată, bilanţul deceselor a crescut de peste două ori în weekend, ajungând la 25.

Patru din cinci pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă nu au fost vaccinaţi, anunţa săptămâna trecută Institutul naţional de sănătate publică.

Află care e diferența majoră dintre vaccinați și nevaccinați. În cazul cărora e mai agresiv virusul

Conform datelor guvernamentale, 84,5% din populaţia

Te-ar mai interesa: Creierul și coloana vertebrală, extrem de afectate...

adultă s-a vaccinat cu schema completă.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi dacă te reinfectezi cu coronavi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri