luni, septembrie 26, 2022

Varianta Omicron este cea mai recentă tulpină a virusului SARS-CoV-2, descoperită în urmă cu foarte puțin timp. Aceasta este mult mai contagioasă decât variantele precedente, inclusiv Delta.

Riscul ridicat de transmitere este o îngrijorare pentru specialiști, întrucât multe state europene încă se confruntă cu valurile cauzate de varianta Delta.

Cu atât mai mult, în toată lumea sunt anunțate din ce în ce mai multe cazuri de infectare cu varianta Omicron.

Te-ar mai interesa: Bolile de inimă: Factorul de risc „mai puter...

Din ce în ce mai multe cazuri de infectare cu Omicron

În lume sunt anunțate din ce în ce mai multe cazuri de infectare cu Omicron, ceea ce duce la noi restricții și accelerarea vaccinării. Obligativitatea inoculării cu un ser anti-COVID devine din ce în ce mai frecventă, dar și mai disputată, anunță RRA.

Varianta Omicron a fost detectată în cel puțin 15 state de pe teritoriul american, iar unele autorități au impus vaccinarea obligatorie anti-COVID și în mediul privat, după ce angajații din administrație aveau deja această obligație.

Bill de Blasio, primarul orașului New York, a anunțat astăzi că toți angajații din sectorul privat vor fi vizați de obligativitatea de a se vaccina împotriva noului coronavirus începând din 27 decembrie, fiind vorba aici de peste 180.000 de companii care ar trebui să implementeze această măsură.

Te-ar mai interesa: Horoscop Cristina Demetrescu, octombrie: Tensiuni ...

În Slovenia, Curtea Constituţională a decis că măsura de a impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a angajaților din sectorul public, dacă aceștia nu pot face dovada trecerii prin boală, nu este constituțională.

Măsuri ale unor state europene de a face obligatorie vaccinarea tuturor persoanelor, cum ar fi Austria, ori de a-i plasa în lockdown pe nevaccinați au declanșat proteste ale celor care consideră că li se încalcă libertățile personale.

Te-ar mai interesa: Cifra de destin a Reginei Elisabeta. „Doi” și „nou...

În Africa de Sud, unde a fost detectată pentru prima dată nouă tulpină, vaccinarea populației a fost accelerată, iar preşedintele țării a făcut apel populației să se imunizeze.

În ce privește situația din Europa, Omicron și-a făcut prezența în numeroase state, dar cele mai multe cazuri, peste 260, le-a anunțat astăzi Danemarca, ce testează masiv, dar face și multe secvențieri ale genomului.

Te-ar mai interesa: Declarații șocante! Dr. Streinu-Cercel rupe tăcere...

Mâine, miniștrii sănătății din statele europene se vor întâlni la Bruxelles, pentru a decide ce măsuri iau pentru prevenirea răspândirii noii tulpini. Deocamdată, cazurile de infectare cu Omicron sunt doar asimptomatice sau cu simptome foarte ușoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private