joi, august 18, 2022

Cristian Bușoi, apel către medicii români: „Să se vaccineze voluntar/ Să nu ajungem în situația în care să ne trebuiască o lege care să impună vaccinarea”.

Președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, Cristian Bușoi, a ținut să facă un apel public către toți „medicii români de pretutindeni” de a se vaccina voluntar. Eurodeputatul PNL a subliniat faptul că de starea lor de sănătate depinde viața pacienților care trec prin această boală.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

Apelul eurodeputatului român vine în contextul în care autoritățile din Franța au impus ca obligatorie vaccinarea anti-covid „pentru tot personalul medical și pentru toți angajații, care intră în contact direct cu pacienții vulnerabili”.

Cristian Bușoi, apel către medicii români: „Să se vaccineze voluntar”

„Fac apel la medicii români de pretutindeni să se vaccineze voluntar.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat aseară că vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie, în țara pe care o conduce, pentru tot personalul medical și pentru toți angajații, care intră în contact direct cu pacienții vulnerabili.

„Dacă nu acționăm acum, cazurile și spitalizările vor crește”, a spus președintele Franței într-un discurs televizat. Mai mult, Emmanuel Macron a subliniat că, din 15 septembrie, vor fi efectuate controale și vor fi aplicate sancțiuni pentru personalul medical care nu a fost imunizat.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Ieri, Franța a raportat 1.260 de noi cazuri de coronavirus, după ce rata vaccinării a încetinit: de la o medie de peste 400.000 de injecții pe zi la sfârșitul lunii mai, la aproximativ 165.000 de injecții pe zi, în prezent.

Tot aseară, și Grecia a anunțat că imunizarea obligatorie a personalului medical este prognozată începând cu 1 septembrie și a decis deja vaccinarea obligatorie pentru personalul care lucrează în căminele de bătrâni.

Te-ar mai interesa: Atenție la fibromul uterin! Poate da complicații g...

Guvernul elen a subliniat că aceste măsuri au drept scop reducerea ritmului de creştere a numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv în insulele frecventate de turiști.

Deciziile Franței și Greciei se alătură celei a Italiei, care a impus recent vaccinarea obligatorie împotriva noului coronavirus pentru angajații din Sănătate, dar și pentru farmaciști.

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

Cei care refuză imunizarea riscă suspendarea de la locul de muncă sau o reducere a salariului.

În România, doar 44% din cadrele medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19, ceea ce ne situează în media europeană, dar ne arată cât suntem de vulnerabili. Variantele noi ale COVID-19 lovesc cu putere peste tot în lume, fără să ocolească România.

Cadrele medicale au fost și sunt, în continuare, în prima linie de luptă împotriva virusului. De starea lor bună de sănătate, de profesionalismul și dăruirea lor, depinde viața celor care trec prin această boală, care, am văzut cu toții, ucide.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Fac un apel la medicii români de pretutindeni să nu cadă pradă mesajelor toxice, care inoculează frica și să se imunizeze voluntar. Să nu ajungem în situația în care să ne trebuiască o lege care să impună vaccinarea.

Suntem toți pentru unul și unul pentru toți în această luptă. Iar vaccinurile care sunt disponibile, astăzi, în România, au trecut prin cele mai severe procese de evaluare. Rezultatele au arătat clar că ele sunt eficiente și sigure”, a scris Cristian Bușoi pe contul său de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private