miercuri, martie 29, 2023

Medicul român decorat de președintele Macron, Radu Lupescu, ar putea fi propunerea PLUS pentru Ministerul Sănătății (SURSE), Radu Lupescu, medic specialist în anestezie și terapie intensivă la clinica Rhéna (Strasbourg),  a fost decorat pentru implicarea în lupta cu pandemia de COVID-19.

Posibili miniștri la Sănătate

Alte variante luate în calcul de USR PLUS sunt Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății și medicul Radu Țincu.

Te-ar mai interesa: Se dă startul înscrierilor la examenul de Rezidenţ...

Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, în emisiunea Insider politic de la Prima Tv, că în USR PLUS nu există disensiuni, iar Ministerul Sănătății este normal să fie condus de un membru PLUS. Dragu a declarat că Vlad Voiculescu are viitor în politica deoarece este un tip muncitor, devotat și se gândește la binele general.

După revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății, a fost vehiculat numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil înlocuitor, dar în cadrul Alianței postul a fost atribuit PLUS.

 

Medicul român Radu Lupescu a devenit, în urmă cu câteva luni, Cavaler al Ordinului Național al Meritului, printr-un decret semnat de președintele francez Emmanuel Macron. Radu Lupescu este medic anestezist și a primit distincția pentru eforturile sale din timpul pandemiei COVID-19.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: În România, una din trei gravide...

Revoluția l-a prins pe Radu Lupescu în anul I de facultate, la Carol Davila. În timpul evenimentelor din decembrie a fost translator pentru reprezentanți ai Médecins du Monde, o organizație medicală umanitară care-și trimitea voluntarii în zone unde izbucneau conflicte violente sau în țările cu un sistem sanitar deficitar. Vorbea fluent franceza după ce locuise și învățase la o școală franceză din Algeria unde tatăl său, profesor universitar la Agronomie, a predat pentru câțiva ani. A părăsit România în 1991 și a luat facultatea de le zero, în Franța.

Te-ar mai interesa: 10 alimente recomandate de specialişti pentru menț...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private