luni, decembrie 5, 2022

Cristian Mărgărit, nutriționist, a dezvăluit un secret care te poate ajuta în cazul în care vrei să-ți controlezi foamea.

„Un mic mare secret pentru a controla foamea: somn suficient! Asta înseamnă să închidem “ecranele” cu 1-2 ore înainte de culcare, deci cu vreo 9-10 ore înainte de ora programată pentru trezire”, a scris nutriționistul Cristian Mărgărit pe Facebook.

Este important de precizat că România se situează pe locul 2 în Europa atunci când vine vorba de obezitate.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj al legendarului Pelé după ce a fost m...

Nutriționistul Cristian Mărgărit a explicat acest fenomen.

Cristian Mărgărit, nutriționist: „Componenta social-culturală a fost cea mai importantă la noi, apoi a venit calitatea slabă a alimentelor. Omul vrea să cumpere, vrea să consume.

Burta a reprezentat un semn de bunăstare. Când o persoană slăbește brusc, primul gând nu este că ține regim, face sport și e sănătos, credem că s-a îmbolnăvit.

De asemenea, au venit alimentele ieftine cu valoare nutritivă foarte scăzută – zahăr, făină și ulei. Sunt trei pseudo-alimente ultrarafinate, calorii goale, doar energie goală care uzează sistemul, care face rău.

Te-ar mai interesa: Neurolog celebru: Folosesc trei exerciții care dur...

La noi sunt considerate alimente de bază. Oamenii care nu au ce mânca sunt ajutați cu acestea. Este un lucru extrem de periculos pentru sănătate.

Cam în zona aceasta se ascunde cauza obezității. Mai este vorba și despre sedentarism. Odihna, alimentația și mișcarea sunt la fel de importante. Trebuie evitate și substanțele toxice – pesticide, antibiotice din alimente etc”, a zis nutriționistul Cristian Mărgărit în emisiunea Jungla urbană de la DC News.

Te-ar mai interesa: Medic: ”Cătina este un medicament!” Crește imunita...


Adevărul despre consumul de soia

Cristian Mărgărit a vorbit și despre consumul de soia. Acesta a precizat că nu este atât de bună pentru sănătate așa cum consideră mulți români.

„Potențiatorii de arome și aromele artificiale te vor face să crezi că ai mâncat ceva bun, chiar dacă ai mâncat niște gunoaie, niște deșeuri. Aici includ și anumite compomente din soia care poate fi gândită și ca o sursă extraordinară de proteine, dar care poate fi gândită și ca un deșeu.

Te-ar mai interesa: Soția lui Cabral, suspectă de CANCER: Nu am mai vo...

Soia nu cred că a vrut să fie mâncată de oameni. Nu cred că era potrivită pentru specia noastră. Nu sunt adeptul consumului de soia.

Veganii vin și spun: nu ai putea să mănânci carne cu dinții pe care îi ai. Eu vin și le spun: dar soia ați putea să mâncați cu dinții pe care îi aveți? Dar grâu? Câte procesări suferă un bob de grâu pentru a deveni comestibil? La fel de multe procesări suferă și soia”, a zis Cristian Mărgărit în emisiunea Jungla urbană.

Te-ar mai interesa: Mini accident vascular cerebral: cum îl recunoaște...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private