Sari la conținut

Cristian Tudor Popescu, declarație șoc despre cazul Simona Halep: S-ar face vinovată penal, chiar criminal

Cristian Tudor Popescu
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
CTP, despre scandalul izbucnit la adresa Simonei Halep

Cristian Tudor Popescu, declarație șoc despre cazul Simona Halep: S-ar face vinovată penal, chiar criminal.

Potrivit unei agenții franceze de toxicologie și farmacologie, în suplimentele nutritive utilizate de Simona Halep au fost identificate surse accidentale de compuși care depășesc criterile de puritate ale substanțelor înscrise pe etichetele produselor vitaminizante și minerale administrate de sportiva din România.

Suplimentele nutritive sunt produse și ambalate într-o fabrică de medicamente, iar  Roxadustatul a pătruns în organismul campioanei la tenis printr-un supliment alimentar care nu prevedea prezența substanței din clasa EPO.

Această ipoteză a fost confirmată oficial de Cristian Jura, judecător român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Cristian Tudor Popescu, despre cazul Simona Halep: Firma care produce așa ceva s-ar face vinovată penal, chiar criminal

În contextul noilor evidențe, Cristian Tudor Popescu cere ca firma ce produce suplimentul alimentar să fie dată în judecată.

,,E vorba de un medicament rar, de uz spitalicesc restricționat pentru cazuri grave și periculos prin efectele adverse.

Cum și de ce să se strecoare pe șest într-un supliment alimentar comercializat pentru consum sportiv, și de fapt, public?

Firma care ar produce așa ceva s-ar face vinovată penal, chiar criminal. Poate fi dată în judecată și condamnată la niște arestări și despăgubiri uriașe!”, a explicat CTP în cadrul articolului gsp.ro.

Jurnalistul a mai adăugat că se aștepta ca substanța să fie ingerată accidental de către sportivă deoarece ,,nu poate să creadă” că aceasta s-ar fi dopat și continuă lăudând ,,corectitudinea și cinstea” de care a dat dovadă.

Reamintim că Halep se află în prezent între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani în cazul în care nu se stabilește clar modul în care substanța a intrat în organism și lipsa intenției sportivului de a folosi substanța în afara regulamentului spre a îmbunătăți performanța sportivă.

Sportiva a fost depistată pozitiv la testul antidoping, cu Roxadustat, o substanță interzisă în tenisul profesionist, la US Open 2022, competiție care s-a desfășurat în august. Simona Halep a negat tot timpul că s-ar fi dopat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel