marți, august 9, 2022

CRIZA medicamentelor: NU se mai găsește un vaccin important! O veste foarte proastă pentru că acest vaccin se face tuturor copiilor. Când ar putea reveni. 

 

O veste foarte proastă, de parcă nu erau deja suficiente, ce afectează toți copiii. După criza antibioticelor, inclusiv cele pentru copii, și lipsa unor medicamente pentru bolnavi cronici, din farmacii a dispărut și vaccinul pentru imunizarea față de varicelă, notează impact.ro.

Te-ar mai interesa: Demență: semnul din limbă care poate sugera volumu...

Boala contagioasă, cunoscută și sub denumirea populară de vărsat de vânt, poate apărea atât la copii, cât și la adulți.

Varicela se manifestă ca erupție cutanata sub forma de vezicule, dar în general nu este o afecțiune gravă, complicații putând apărea la nou-născuți, la femeile gravide, la adulți și la persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Care sunt primele simptome

Primele simptome ale bolii sunt de obicei ușoare la copii, dar pot fi severe la adulți, printre acestea fiind febra peste 38 de grade, dureri de cap, oboseală și inflamația gâtului. La una-două zile după aceste simptome apare erupția cutanată, simptomul clasic al varicelei.

Te-ar mai interesa: Anunțul autorităților despre nivelul de radiații d...

Potrivit impact.ro, vaccinarea este mai buna modalitate de prevenție, însă vaccinul nu este în schema națională de imunizare, el putând fi administrat dacă este cumpărat din farmacii, pe bază de rețetă.

Vaccinul Varilrix nu se mai găsește însă în farmacii și nici în depozite, iar o dată la care acesta ar putea fi din nou disponibil este incertă la acest moment.

Reprezentanții distribuitorului de medicamente Farmexim au spus, pentru News.ro, că producătorul vaccinului a comunicat o posibilă dată a repunerii pe piață a vaccinului în luna noiembrie.

Te-ar mai interesa: Alertă medicală! Cercetătorii au descoperit un nou...

Peste 90% dintre oameni fac boala dacă nu sunt vaccinați

Vaccinul Varilrix poate fi administrat copiilor de la vârsta de nouă luni şi adulţilor, pentru a-i proteja de boala produsă de virusul varicelei.

După vaccinare sistemul imunitar produce anticorpi care protejează împotriva infecţiei cu virusul varicelei.

Ca și în cazul celorlalte vaccinuri, Varilrix poate să nu protejeze pe deplin toate persoanele care sunt vaccinate.

Peste 90% dintre oameni fac la un moment dat boala dacă nu sunt vaccinate împotriva varicelei, mai notează Impact.ro.

Te-ar mai interesa: Medicii trag semnalul de alarmă! Atenție la aceste...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private